Meclis’te Atatürkçü Düşünce Derneği krizi: AK Parti ve CHP grubu anlaşamadı

Meclis’te Atatürkçü Düşünce Derneği krizi: AK Parti ve CHP grubu anlaşamadı

ABB Meclisinin mayıs ayı toplantısında Atatürkçü Düşünce Derneği anlaşmazlığı yaşandı. Küçükesat’ta yapılacak Atatürk Kültür Evi projesini destekleyen AK Parti grubu, ABB’nin ilgili çalışma için ADD ile protokol imzalamasına karşı çıktı.

Mayıs ayının ikinci haftasına girilmesiyle beraber Büyükşehir Belediyesi olağan toplantılarına başladı. Meclis 1. Başkan Vekili Ertan Işık’ın selamlama konuşmasının ardından, gündeme alınan önergelerin oylama işlemine geçildi.

Oylamaya sunulan önergelerin büyük bölümünde karşıt görüş belirtmeyen AK Parti ve CHP grubu, Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Çankaya Büyükesat Mahallesi’nde yer alan taşınmazın Atatürk Kültür Evi olarak düzenlenmesi için ABB ile Atatürkçü Düşünce Derneği arasında yapılması planlanan protokol konusunda anlaşamadı.

nihat-yalcin-ak-parti.jpg

İTİRAZ EDİLDİ

Konuya ilişkin söz alan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Atatürk Kültür Evi projesini desteklediklerini belirterek, Biz projenin Belediye tarafından yapılıp vatandaşların kullanımına açılacak bir yer olmasını istiyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği kamu yararına çalışan bir dernek değil. Bir derneğin tekeline vermektense Belediye tarafından yapılıp işletilmesini ve vatandaşlara açık olmasını istiyoruz. Uygunsa komisyona gönderelim. Arkadaşlar değerlendirsinler. Burada görüşülsün derseniz grup olarak tutumuz muhalif olacaktır” ifadelerini kullandı.

yasar-neslihanoglu-chp.jpg

CHP OYLAMA İSTEDİ

Yalçın’a cevaben meclis salonuna konuşan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise, Sonuçta bu bir Atatürk Kültür Evi projesi. İş birliği yapılmak istenen dernek Atatürkçü Düşünce Derneği. Bu dernek ile bir protokol halinde proje gerçekleştirilecek. Tabii ki halka açık bir yapı ortaya çıkacak. O yüzden gecikmeden konunun burada tartışılmasını talep ediyorum” diyerek komisyon ihtimalini rafa kaldırdı.

1.jpg

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Salona "konu ile ilgili görüş belirtmek isteyen var mı" diye soran Meclis 1. Başkan Vekili Ertan Işık, bir yanıt alamaması üzerine ilgili maddeyi geldiği şekliyle oylamaya sundu. Önerge AK Parti grubunun blok muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum