ABB’den Batıkent’e 420 bin metrekarelik dev yatırım

ABB’den Batıkent’e 420 bin metrekarelik dev yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Batıkent’e yapılacak dev rekreasyon alanı için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

420 bin metrekarelik alana kurulacak olan rekreasyon park, iklim pozitif temalı olmasının yanı sıra yüzde 80’i yeşil alanlardan oluşmasıyla öne çıkıyor. Rekreasyon alanının temel atma töreni ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla 22 Ocak Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

Batıkent Kentkoop Mahallesi’nde atıl durumda bulunan 420 bin metrekarelik alan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın çalışmalarının ardından dev bir rekreasyon alanına dönüştürülecek.
Sözleşme bedeli 229 milyon 453 bin TL olan rekreasyon alanında; kadınlar lokali, gençlik merkezi, sergi salonu, çay bahçesi, otopark, kafeterya, mescit ve büfelerin yer alması planlanırken vatandaşların gönüllerince spor yapabileceği alanlar da unutulmadı.

Rekreasyon alanı içerisine ikişer adet kapalı spor tesisi, basketbol, mini futbol sahası ve tenis kortu ile birer adet voleybol ve profesyonel futbol sahası da yapılacak.

1111-001.jpg

‘İKLİM POZİTİF’

2023 yılında tamamlanması hedeflenen parkta çevreci projeler de bulunacak. ‘İklim pozitif’ temalı ve yüzde 80’i yeşil alanlardan oluşacak alanda, sosyal tesisler ve spor alanları bulunacak.
3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet ile birlikte doyumsuz bir görselliğe kavuşacak parkta, 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru da yer alacak.

Başkentlilere temiz havada bol oksijen alabilecekleri yeşil bir alan kazandırmayı hedefleyen ABB, parkta 40 bin metrekarelik çim ile 80 bin metrekarelik çayırlık alan dışında Başkentin iklim şartlarına uyumlu 7 bin 100 adet ağacı ve 300 bin adet bitkiyi toprakla buluşturacak.

2222-001.jpg

TEMEL ATMA TÖRENİ

Yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen dev rekreasyon alanının temel atma töreni 22 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Batıkent Kentkoop Mahallesi 1867. Cadde adresinde düzenlenecek olan törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da katılacak.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.