ABB’den deprem bölgelerine mobil TIR duşlar

ABB’den deprem bölgelerine mobil TIR duşlar

ABB geçtiğimiz günlerde ömrünü tamamlayan otobüsleri mobil çamaşırhane, duş ve berber haline getirerek deprem bölgesine gönderdi. ABB bu kez de deprem bölgesine TIR’lardan dönüştürdüğü 100 kişi kapasiteli duş ve çamaşırhane merkezi kurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 6 Şubat günü yaşanan depremlerin sonrasında afet bölgesinde kalan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri olan hijyen ve yıkanma sorununun çözülmesi için harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde ömrünü tamamlayan otobüsleri mobil çamaşırhane, berber ve duş haline getirerek deprem bölgesine gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kez de TIR’ları yüksek kapasiteli duş ve çamaşırhane haline getirerek deprem bölgesine gönderdi.

ABB’nin dönüştürdüğü mobil duş TIR’larının da bölgeye ulaşmasının ardından hijyen merkezi, Kahramanmaraş Nurettin Topçu Anadolu Lisesi bahçesinde aktif hale getirildi.

ABB Mobil duş

“HİJYEN SORUNUN GİDERMİŞ OLACAĞIZ”

ABB tarafından kurulan duş ve çamaşırhane merkezi ile ilgili bilgiyi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla veren Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Gezici otobüs duş, çamaşırhane ve berberin ardından TIR'lardan dönüştürerek Kahramanmaraş yerleşkemizde sabitlediğimiz duş ve çamaşırhane merkezimiz bugün faaliyete başlıyor. Aynı anda 100 kişi kapasiteli merkezimizle kentin hijyen sorununu büyük ölçüde gidermiş olacağız.”

Abb tarafından gönderilen mobil duş otobüs ve tırlar

4 TIR KAHRAMANMARAŞ’A ULAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’a kadın ve erkek bölümlerinin her biri 50’şer kişiden aynı anda toplam 100 kişi kapasiteli duş alanları kurdu. Toplam 10 TIR’dan oluşması planlanan duş alanı için dönüşümü tamamlanan 4 TIR Kahramanmaraş’a ulaştı.

Depremzede vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek dönüştürülen ve 8 ton su kapasitesi bulunan Mobil Duş TIR’larının içerisinde lavabo, şampuan, sabun ve saç kurutma makinesi yer alırken cep telefonu şarj istasyonu hizmeti de sağlanıyor.

TIR’lardan dönüştürülen sabit duşlar Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Nurettin Topçu Anadolu Lisesi’nde kurulan ABB Deprem Koordinasyon Merkezi’nde hizmet verecek.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.