ABB’den engelli vatandaşlara simit camekânı: Sosyoekonomik açıdan büyük destek

ABB’den engelli vatandaşlara simit camekânı: Sosyoekonomik açıdan büyük destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), engelli vatandaşlara ekonomik ve sosyal yönden destek sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. ABB bu sene de engelli vatandaşlar için “100 adet simit camekânı dağıtımı” için kura çekilişi düzenledi.

Zabıta Daire Başkanlığında noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişine, gelir testinden geçen 319 vatandaş katılım gösterdi. Kurada isimleri belirlenen 100 kişi 11-25 Aralık 2023 tarihleri arasında Zübeyde Hanım Mahallesi Zabıta Daire Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.

mikail-2.jpg

EKONOMİK OLARAK BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Engelli vatandaşlar için düzenlenen kura çekiminde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Bu yıl daha önceki yıllarda olduğu gibi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin engelli vatandaşlarımıza yaptığı pozitif ayrımcılık çalışmaları kapsamında alınan karar gereği, 100 engelli vatandaşımıza simit camekânı dağıtımını noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleştirdik. Önceki yıllarda edindiğimiz tecrübelere göre engelli vatandaşlarımız buradan hem belirli miktarda gelir elde ediyor aynı zamanda sosyalleşmeleri konusunda da büyük katkı sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

mikail-3.jpg

BAŞVURULAR 11 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Kurada isimleri belirlenen 100 kişi 11-25 Aralık 2023 tarihleri arasında Zübeyde Hanım Mahallesi Zabıta Daire Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.

Şeffaf belediyecilik ilkesi gereği ABB TV ve Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanan kura çekilişinin ardından teslim edilecek simit camekânları sadece engelli vatandaşın kendisi veya engel durumuna göre birinci derece yakını tarafından işletilebilecek.

MİKAİL KARAMAN / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.