ABB’den Yüzüncü Yıl Resepsiyonu: “Başkent Ankara Türk Milleti’nin destansı karargahıdır”

ABB’den Yüzüncü Yıl Resepsiyonu: “Başkent Ankara Türk Milleti’nin destansı karargahıdır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Başkent oluşunun yüzüncü yıldönümünü kutladı. Yavaş, “Ankara yüz yıllık asil bir duruşun gelecek yüzyıllara yansıması ve Türk Milleti’nin destansı karargahıdır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş, Ankara’nın Başkent oluşunun yüzüncü yıl dönümünü Sıhhiye’de bulunun başkanlık konutunda verdiği resepsiyon ile kutladı. Davete, İlçe Belediye Başkanları, STK’lar, iş insanları, büyükelçilik temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Yavaş, “Ankara yüz yıllık asil bir duruşun, gelecek yüzyıllara yansıması ve Türk Milleti’nin destansı karargâhıdır. Ankara kurtuluş mücadelesiyle dünyadaki tüm mazlum milletlerin rol modeli, insanıyla alçak gönüllüğün ve cömertliğin vesikasıdır” dedi. Yavaş, Ankara’nın değerlerini vurgulayarak “Ankara Kalesi'ni yenileme çalışmalarında sona yaklaştık. Yüzüncü Yıl Çarşısı'nın yerine yeni bir kent meydanı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

foto1.gif

DESTANSI KARARGÂH ANKARA

Yavaş, “Ankara bir milletin millet olması için en temel hakkı olan toprak bütünlüğü adına verilen mücadelesiyle dünyadaki tüm mazlum milletlere de yol gösterici oldu. Ankaralı o gün bir milletin varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı bağımsızlık mücadelesi bugünümüzü de aydınlattığı gibi geleceğe de bir ışık oldu. Başkent olmasının yanı sıra ülkemizin ve hürriyetinin bağımsızlığının sembolü olan kadim ve muazzez bir duygunun ta kendisidir. Çünkü Ankara betonlaştırarak betonlaşmalarla kentte bir fikrin, bir iddianın ve inancın muzaffer olduğu hikayedir. Yüz yıllık bir asil bir duruşun gelecek yüzyıllara yansıması Türk milletinin destansı karargahıdır Ankara” ifadelerini kullandı.

foto2.gif

ANKARA CÖMERTLİĞİN VESİKASIDIR

“Ankara kurtuluş mücadelesiyle dünyadaki tüm mazlum milletlerin rol modeli gelişimiyle muasır medeniyetlerin komşusu, insanıyla dayanışmanın, alçak gönüllü ve cömertliğin vesikasıdır” diyerek devam eden Yavaş, “Bu duygunun hâkim olduğu bir kentte Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize görevleri yerine getirmek için çok çalışıyoruz. Yeni yeşil alanlar, yeni yollar, yeni altyapı ve parkları inşa ediyoruz. Kırsal kalkınmadan üreticilerimize çok büyük destekler veriyoruz. Öğrenci dostluğu uygulamalarımızla kentimizi geleceğe taşıyor, kadın istihdamı konusunda önemli projelere imza atıyoruz. Bir yandan Roma Tiyatrosu ve Arkeopark restorasyonuyla Ankara'nın iki bin yıllık tarihini yeniden hayata geçiriyoruz. Cumhuriyet dönemi eserlerimizi ve Tarihi Ulus bölgesini ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş son olarak şu hususlara değinerek konuşmasına son verdi: “Ankara Kalesi'ni yenileme çalışmalarında sona yaklaştık. Yüzüncü Yıl Çarşısı'nın yerine yeni bir kent meydanı yapıyoruz. Tüm bunları yaparken toplumumuzun dezavantajlı kesimlerinin yanında olmayı da ihmal onların sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Çünkü geçmişimizden gelen kardeşlik kültürü bizim de en değerli hazinemiz olmaya devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ankara'nın başkenti olmasına emeği geçen devlet adamlarımızı kurtuluş kahramanlarımızın ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum. Ankara'mızın Başkent oluşunun yüzüncü yıl dönümünde mutluluğumuzu ve heyecanımızı paylaşmak için aramızda bulunan siz değerli dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.