ABB’nin projelerinde hasret sona eriyor
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap bölgesinde yer alan Altındağ ilçesi Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe Mahallelerinde yaklaşık 20 bin arsa sahibine yeni tapuları törenle teslim edildi.
Hak sahiplerine tapularını teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vatandaşların herhangi bir hak kaybı olmaması için çalıştıklarını vurgulayarak, “Yeni tapularımız yıllardır umutla bu anı bekleyen sizlere, ailelerinize, yakınlarınıza, ilçemize ve Ankara’mıza hayırlı olsun. İnşallah bu yakın zamanda buranın çehresi değişecek, çok değerli bir bölge hâline gelecektir” dedi.
“EN BÜYÜK PROJE KİŞİLERİN MUTLULUĞUDUR”
Daha önce bölge halkıyla sık sık bir araya gelerek vatandaşların talep ve sorunlarıyla tek tek ilgilenen Yavaş, bu bölgede yaşanan sorunları ABB Meclisi’ne taşıdı. Yeni imar planı 6 Temmuz 2021 tarihinde Meclis’te onaylanarak 27 Kasım 2021 tarihinde kesinleşti. Yapılan parselasyon çalışmaları sonucunda parsel büyüklükleri tekrar belirlendi. Böylelikle vatandaşların kentsel dönüşümden yararlanarak daha kolay yapılaşmalarına imkân sağlandı. Törende konuşan Yavaş, tapu sevinci yaşayan vatandaşlara şöyle seslendi:
“Bundan yaklaşık dört yıl önce göreve talip olduğumuzda, Ankara’da belediyecilik anlayışını değiştireceğimize dair söz vermiştik. Vatandaşlarımızın sadece asli ihtiyaçlarına göre çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı yaparken de kimseyi yaşamına, siyasi görüşüne, semtine, ilçesine göre asla ayırt etmedik. 6 milyon Ankaralı hemşehrimizin tamamına hizmet ettik. İnsanları ayrıştırmaya değil nerede kimin bir derdi ve sorunu varsa onu çözmeye geldik. Gereksiz işlere, çöp projelere vakit ayırmadık. Lüzumsuz harcamalar yapmadık. Kim bizden bir çare bekliyorsa el uzattık. Çünkü biliyoruz ki bir kentteki en büyük proje, o kentte yaşayan kişilerin mutluluğudur, huzurudur.”

“YENİ İMAR PLANI ÇÖZÜM GETİRDİ”
Yıllardır çözüm bekleyen bir sorunu daha bitirmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden Yavaş, “350 hektarlık alan içerisinde, 20 bin malikin bulunduğu bölgenin planını tamamladık, tapularını dağıtıyoruz. Bölgemiz için 2017 yılında yapılan ilk imar planı vatandaş odaklı değil, belediye ve TOBAŞ odaklı yapılan bir imar planı idi. Bu durum, sizlerin bir araya gelerek müteahhitle anlaşmanızı imkânsız hâle getiriyordu. Bu yerler sizin alın teriniz… Bölgede bu güne kadar planlı bir yapılaşma olamamıştı. Sorunlar her geçen gün artarak büyüyordu, altyapı sorunları da çözülemiyordu. Şimdi, buradan büyük bir mutlulukla belirtiyorum ki, yeni imar planı ile bütün bu sorunlara çözüm getirildi” ifadelerini kullandı.
www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.