ABD, İran ve Rusya’dan petrol taşımacılığı yapan 115’ten fazla kişi ve kuruma yaptırım uyguladı.

ABD, İran ve Rusya’dan petrol taşımacılığı yapan 115’ten fazla kişi ve kuruma yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran ve Rusya’dan petrol ve petrol ürünleri taşımacılığıyla bağlantılı kişi ve kurumlara yönelik 115’i aşkın yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi (OFAC) tarafından alınan yaptırımların İran bağlantılı nakliye ağına yönelik olduğu belirtildi. Karar kapsamında çok sayıda kişi ve kurum, petrol taşımacılığı nedeniyle yaptırım listesine dahil edildi.

Hazine Bakanı Scott Bessent, bu yaptırımların ABD’nin ulusal güvenliğini önceliklendirdiğini vurguladı. Uygulanan yaptırımların, bölgedeki enerji ticaretine ciddi etkileri olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.