Açıklama Meclis'ten geldi: Asgari ücret için 20 bin TL önerisi

Açıklama Meclis'ten geldi: Asgari ücret için 20 bin TL önerisi

Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını merak ederken AK Parti listelerinden Meclis'e giren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan açıklama geldi. Aksakal, asgari ücret için rakam verdi.

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacak. Kritik süreç öncesinde seçime AK Parti listesinden girerek İstanbul Milletvekili seçilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan açıklama geldi.

AÇIKLAMA MECLİS'TEN GELDİ

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Aksakal, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücretin 20 bin liranın altında olmaması gerektiğini söyledi.

Aksakal, resmi rakamlar değerlendirildiğinde bile Türkiye'de açlık sınırının 15 bin lirayı, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 45 bin lirayı geçtiğini söyledi.

Aksakal, "Asgari ücretle yaşamını sürdürmek durumunda olan insanlarımızın ve geçim sıkıntısını en üst seviyede yaşayan toplum kesimlerinin enflasyona karşı mutlaka korunması gerekir. 2024 yılında ikinci kez değerlendirilmeyeceği de öngörülen asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalıdır" dedi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.