Adalet Peşinde Aileleri Platformu adliyelerde toplanacak
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde yaşanan mağduriyet ve ölümlerden sorumlulara karşı mücadele etmek için bir araya gelen ailelerinin oluşturduğu Adalet Peşinde Aileleri Platformu adliyelerde toplanacak.
Adalet Peşinde Aileleri Platformu, yarın 81 il adliyesinde “Adalet Nöbeti” tutacak. 6 Şubat depreminde yıkılan apartmanlardaki suçluların yargılanması ve depreme bağlı oluşan hak ihlallerinin giderilmesi amacıyla yola çıkan platform “Adalet de enkaz altında kalmasın diye; 5 Ocak’ta adliyelerde ADALET NÖBETİNDEYİZ” diyerek çağrı yaptı. Tüm Türkiye’de aynı anda adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirecek platform barolardan destek istedi.

ADALET İSTİYORUZ
Sosyal medya hesaplarından #adaletarıyoruz etiketiyle paylaşımlarda bulunan Adalet Peşinde Aileleri Platformu Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde yaşanan mağduriyetlere karşı mücadele etmek için bir araya geldi. “Depremin üzerinden 11 ay geçti biz hala adalet bekliyoruz, mücadelemiz bitmedi, bu kez sizleri adalet için yanımıza bekliyoruz. Çağrımıza sessiz kalma, depremi unutma. ADALET İSTİYORUZ” dedi. Yarın 81 il adliyesi önünde “Adalet Nöbeti”ne çağıran platform saat 11.30’da tüm Türkiye’de aynı anda basın açıklaması gerçekleştirecek.

NÖBETTEYİZ
Adalet Peşinde Aileleri Platformu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Milyonlarca insanın yaşama hakkının elinden alındığı 6 Şubat depremlerinde 331 gündür Adalet sağlanmadı. Adalet de enkaz altında kalmasın diye; 5 Ocak’ta adliyelerde ADALET NÖBETİNDEYİZ!” dedi. Grup yapacağı basın açıklamasıyla depremdeki hak ihlalleri ve ihmaller dolayısıyla yaşanan ölümlerde sorumluların gereken cezayı almasını talep edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.