Adana’da alarm verildi: Toz fırtınası geliyor!

Adana’da alarm verildi: Toz fırtınası geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre Suriye'den gelen bir toz bulutunun Türkiye'yi etkisi altına alması bekleniyor. Özellikle Adana, Osmaniye, Kayseri ve Gaziantep gibi illerin toz fırtınasından etkileneceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre Suriye'den gelen bir toz bulutunun Türkiye'yi etkisi altına alması bekleniyor. Özellikle Adana, Osmaniye, Kayseri ve Gaziantep gibi illerin toz fırtınasından etkileneceği belirtiliyor. Uzmanlar halkı olası risklere karşı uyarırken, toz fırtınasıyla ilgili önlemler hakkında bilgilendiriyor.

1-007.jpg

YARIN AKŞAM SAATLERİNDE

Toz fırtınasının yarın akşam saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alması bekleniyor. 81 ilde gri bir gökyüzü ve ciddi bir hava kirliliği olacak. Toz fırtınalarının solunum yolu hastalıklarına neden olabileceği ve alerjik reaksiyonları tetikleyebileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Fırtına etkisini cumartesi günü öğleden sonra azaltacak.

2-002.jpg

ÖNLEM ALINMALI

Toz fırtınalarının rüzgarın hızlanmasıyla toprağı ve kumları havaya kaldırması sonucu oluştuğu belirtiliyor. Fırtınanın hava kirliliğine neden olabileceği ve solunum yolu hastalıklarına yol açabileceği vurgulanıyor. Toz fırtınalarının alerjik reaksiyonları tetikleyebileceği ve görüş mesafesinin düşmesiyle kazalara neden olabileceği bilgisi paylaşılıyor.

Cam ve kapıların sıkı sıkı kapatılması, dışarı çıkarken maske ve gözlük kullanılması, solunum yolu hastalığı olanların dışarı çıkmaktan kaçınması, alerjik reaksiyonlara karşı ilaçların yanında bulundurulması, araç kullanırken dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.