Adana'da mangalda tatlı üretildi: Bunu hiç duymuş muydunuz?

Adana'da mangalda tatlı üretildi: Bunu hiç duymuş muydunuz?

Adana’da 12 yıl boyunca tekstil sektöründe çalışan ve arada sırada gidip geldiği Gaziantep’te tatlıcıları gezmeyi alışkanlık haline getiren Şimşek Korkmaz, yaklaşık 5 yıl önce mesleğini bırakıp tatlıcı olmaya karar verdi.

Adana'da 35 yaşındaki Şimşek Korkmaz yeni bir lezzet ortaya çıkardı. Korkmaz'ın Adana’da açtığı küçük imalathanesinde ürettiği ‘fıstık bombası’ gündem oldu.

ADANALILAR BU LEZZETİ SEVİYOR

Yaklaşık 12 yıl tekstil sektöründe çalışan ve bu süreçte sürekli olarak Gaziantep’e gidip gelen Korkmaz, burada tatlıcı dükkanlarını gezmeyi alışkanlık haline getirdi. Bunun sonunda Korkmaz asıl mesleğini bırakıp tatlıcı olma kararı aldı. Tam 12 yıllık mesleğini bırakan Korkmaz, oturduğu apartmanın altındaki 30 metrekarelik iş yerini kiralayıp kolları sıvadı. İlk olarak kadayıf çeşitleri yapan Korkmaz, daha sonra kendi tarifi olan közde pişirdiği fıstık bombası tatlısının tescilini alarak üretimi başladı. Fıstık bombasının kaliteli ve uygun fiyatlı bir tatlı olduğunu dile getiren Korkmaz, Adanalıların bu lezzeti sevdiğini söyledi.

YÜZDE 85'İ FISTIK

Fıstık bombasının üzerinde çok çalıştığını ve çalışmaları tamamladıktan sonra tescillediğini kaydeden Korkmaz, tatlının fıstık oranı ve özel yağı nedeniyle maliyeti yüksek bir ürün olduğunu söyledi.

Korkmaz tatlının yapımında tereyağının özünü kullandıklarını belirterek, bu yağın bahar aylarında yeşil otla beslenen koyunun sütünden elde edildiğini açıkladı.

ara.jpg

Gaziantep’te tatlıcıları gezerken neredeyse her gün içinden bir sesin bu işi yapması gerektiğini söylediğini belirten Korkmaz, tatlıcılığa başladığı için hiç pişman olmadığını kaydetti. Fıstık bombası ile işine farklı bir boyut kattığını ifade eden Korkmaz, “İnsanlar bu tatlıyı sevdi.

MANGAL KENTİNE YAKIŞIR LEZZET

Sipariş üzerine çalıştıklarını ve günde 160’a yakın fıstık bombası sattıklarını kaydeden Korkmaz, ivmelerini arttırdıkları bu süreçte fıstık bombasının taklitçilerinin de ortaya çıktığını belirtti.

Her iyi ürünün taklidinin olacağını dile getiren Korkmaz, “Biz taklitleri görünce kendi kendimize ‘müdahale etmeyelim, onlar da ekmek kazanıyor’ dedik.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.