Adana'da üretici perişan oldu: 1 TL'ye alıcı bulamıyor

Adana'da üretici perişan oldu: 1 TL'ye alıcı bulamıyor

Adana'nın Kozan ilçesinde portakal, mandalina ve limon üreticileri, tarlalarında kalan ürünleri satamamanın sıkıntısını yaşıyor. Üreticinin hasadı, 1 TL'ye dahi alıcı bulamıyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde portakal, mandalina ve limon üreticileri, tarlalarında kalan ürünleri satamamanın sıkıntısını yaşıyor. C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olan portakal, mandalina ve limonlar, tarlada 1 TL'ye dahi alıcı bulamayınca üreticiler büyük bir zararla karşı karşıya kaldı.

"KİMSE GELİP TOPLAMADI"

Hacı Yüce adlı üretici, 15 dönüm narenciye bahçesinde ürünlerin ağaçta kaldığını ve bunun zarar verdiğini ifade etti. Ürünleri satamamanın yanı sıra ihraç edilememesi nedeniyle iç piyasada da pazar bulamadıklarını dile getiren Yüce, "Ülke içinde pazarı kuramıyoruz ki. Biz burada bedava verelim dedik, kimse gelip toplamadı" dedi.

Mehmet Yavuz isimli başka bir üretici de limon bahçelerini bedava vermek zorunda kaldıklarını, ancak alan bulamadıklarını söyledi. Yavuz, "Tüm ürünler ağacın başında çürümüş" diyerek durumu özetledi.

ÜRETİCİYİ ZOR GÜNLER BEKLEYEBİLİR

Üreticiler, ürünlerin çürümesinin yanı sıra verilen düşük fiyatların da kendilerine zarar verdiğini belirterek, bu durumun devlet desteğiyle çözülmesini talep ediyor. Narenciye sektöründeki bu sıkıntının çözüme kavuşturulmaması halinde, üreticilerin ekonomik olarak daha da zor günlerle karşılaşabileceği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.