Adaylar açıklandı, seçim çalışmaları hızlandı: İşte Cumhur İttifakı’nın Ankara adayları ve özgeçmişleri

Adaylar açıklandı, seçim çalışmaları hızlandı: İşte Cumhur İttifakı’nın Ankara adayları ve özgeçmişleri

Türkiye, 31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimine doğru hızla ilerlerken, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Ankara adayları da seçim çalışmalarına devam ediyor. Peki, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Ankara adayları kim? Gelin hep birlikte tanıyalım…

AK Parti, 24 Ocak tarihinde ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği aday tanıtım töreni ile Ankara ilçelerinin adaylarını kamuoyuna açıklamıştı. Cumhur İttifakı olarak seçimlere birlikte hazırlanan AK Parti ve MHP, Ankara’nın 25 ilçesini aralarında paylaşmış ve 20 ilçede AK Parti, 5 ilçede ise MHP’nin adayının destekleneceği belirlenmişti. Aday tanıtım töreni ile birlikte adaylıkları resmileşmiş isimler, çalışmalarını hızlandırarak seçim yolculuğuna başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Turgut Altınok’u aday gösteren AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın ilçe adayları ise şöyle oldu:

"Akyurt Belediye Başkan adayı Hilal Ayık, Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, Ayaş Belediye Başkan adayı Mehmet Kirazdibi, Bala Belediye Başkan adayı Ahmet Buran, Beypazarı Belediye Başkan adayı Tuncer Kaplan, Çamlıdere Belediye Başkan adayı Hazım Caner Can, Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan, Çubuk Belediye Başkan adayı Baki Demirbaş, Elmadağ Belediye Başkan adayı Eyyüp Tekiner, Etimesgut Belediye Başkan adayı Enver Demirel, Evren Belediye Başkan adayı Hüsamettin Ünsal, Gölbaşı Belediye Başkan adayı Ramazan Şimşek, Güdül Belediye Başkan adayı Muzaffer Yalçın, Haymana Belediye Başkan adayı Özdemir Turgut, Kahramankazan Belediye Başkan adayı Serhat Oğuz, Kalecik Belediye Başkan adayı Erdal Dal, Keçiören Belediye Başkan adayı Zafer Çoktan, Kızılcahamam Belediye Başkan adayı Süleyman Acar, Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı, Nallıhan Belediye Başkan adayı İsmail Öntaş, Pursaklar Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çetin, Sincan Belediye Başkan adayı Murat Ercan, Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı Memiş Çelik, Polatlı Belediye Başkan adayı Levent Çağlancı, ve Yenimahalle Belediye Başkan adayı Abdulkadir Aydoğan."

Peki, bu isimler kimler? Ankara ilçelerinin belediye başkan adayları kim? Haydi gelin hep birlikte Ankara’nın adaylarını yakından tanıyalım:

abb-turgut-altinok.jpg

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI – TURGUT ALTINOK

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara’nın Balâ ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını bitiren Altınok, yükseköğrenimini hukuk alanında yaptı. Siyasete genç yaşlarda Ülkü Ocakları’nda giren Turgut Altınok, ilerleyen yıllarda belediye başkanlığına kadar yükseldi. İlk defa 1994 yılında Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilen Altınok, 1999 ve 2004 yıllarında da seçilerek aralıksız 15 yıl Keçiören Belediye Başkanlığı yaptı. 2019 yılında yeniden Keçiören’den aday olan Altınok, 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

akyurt-hilal-ayik.jpg

AKYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HİLAL AYIK -> AK PARTİ

Hilal Ayık, 1987 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde yazılım alanında yaptı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Ayık, 2013 yılında AK Parti’de siyasete girdi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Akyurt Belediye Meclis Üyesi seçilen Hilal Ayık, 2014-2016 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2019’daki yerel seçimlerde Akyurt Belediye Başkanı olarak seçilen mevcut başkan Hilal Ayık, ikinci kez başkanlık için aday oldu.

altindag-veysel-tiryaki.jpg

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VEYSEL TİRYAKİ -> AK PARTİ

Veysel Tiryaki, 1965 senesinde Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını bitiren Tiryaki, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Meslek hayatının yanı sıra eğitimine de önem veren Veysel Tiryaki, yüksek lisans ve doktora yaptı. Mesleki hayatına kamu görevi ile başlayarak 14 yıl boyunca Türkiye’nin farklı noktalarında kaymakam ve vali yardımcısı olarak görev yaptı. 2004 yılında gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde kamu görevinden istifa eden Tiryaki, Altındağ’dan aday olarak seçimde zafer elde etti. 2019 yılına kadar aralıksız Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Veysel Tiryaki, üç dönem kuralına takıldığı Altındağ’a bir dönem sonra yeniden aday olarak gösterildi.

ayas-mehmet-kirazdibi.jpg

AYAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KİRAZDİBİ -> MHP

Mehmet Yüksel Kirazdibi, 1950 yılında Ankara’nın Ayaş ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim ve meslek hayatının yanı sıra siyasetin içerisinde de olan Kirazdibi, bir dönem Milliyetçi Hareket Partis İl Genel Meclisi üyeliği görevinde bulundu. 2024 Yerel Seçimlerde ise Devlet Bahçeli’nin onayıyla MHP ve Cumhur İttifakı’nın Ayaş Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

bala-ahmet-buran.jpg

BALA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET BURAN -> AK PARTİ

Ahmet Buran, 26 Ağustos 1967 tarihinde Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları Ankara’da tamamlayan Buran, yükseköğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.1992 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde memur olarak çalışma hayatına başlayan Buran, yıllarca nüfus sayımı ve koordinatörü olarak çalıştı. İş hayatının yanında spor ve sivil toplum kuruluşlarında da yöneticilik yapan Ahmet Buran, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bala Belediye Başkan Adayı oldu. Bala’daki mevcut başkan Ahmet Buran, 31 Mart 2024 seçimlerinde tekrardan bu göreve talip oldu.

beypazari-tuncer-kaplan.jpg

BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER KAPLAN -> AK PARTİ

Tuncer Kaplan, 1968 senesinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda tamamlayan Kaplan, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Eğitim hayatının ardından iş yaşamına giren Kaplan; tarım, ticaret ve sigorta gibi sektörlerde faaliyet gösterdi. Özel işletmelerin yanında kamuda yöneticilik de yapan Tuncer Kaplan, siyasete 1992 yılında Refah Partisi ile girdi. Parti teşkilatının alt kademesinden ilçe başkanlığına kadar yükselen Kaplan, 2006 yılında AK Parti Beypazarı İlçe Başkanı oldu. İlk kez 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Beypazarı Belediye Başkan adayı olan Tuncer Kaplan, iki seçim üst üste kazandı. 10 yıldır Beypazarı’nı yöneten Kaplan, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha aday oldu.

camlidere-hazim-caner-can.jpg

ÇAMLIDERE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAZIM CANER CAN -> AK PARTİ

Hazım Caner Can, 1955 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 1979-1980 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümünü bitiren Can, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde Genel Müdürlük Başraportörü olarak görev yaptı. 1983 yılında bu görevinden istifa ederek ticari hayata atılan Can, ilk kez 2004 Yerel Seçimlerinde Çamlıdere Belediye Başkanı seçildi. Hazım Caner Can, 2009, 2014 ve 2019 Yerel Seçimlerinde de başarılı olarak üst üste 4 dönem Çamlıdere Belediye Başkanı seçildi. Hazım Caner Can, 31 Mart 2024 seçimleri için üst üste beşinci kez Çamlıdere Belediye Başkan Adayı oldu.

cankaya-duhan-kalkan.jpg

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DUHAN KALKAN -> AK PARTİ

Ankara Kalecikli olan Duhan Kalkan, 1983 yılında dünyaya geldi. Emekli bir generalin oğlu olan Duhan Kalkan, babasının görevi nedeniyle Bilecik, Tarsus, Divriği, İstanbul, Çanakkale, Erzurum, Bingöl, İzmir, Konya, Diyarbakır ve Ankara gibi kentlerde yaşadı. İlk ve orta dereceli okulları yurdun dört bir yanında geçiren Kalkan, yükseköğrenimini Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 2007 yılında bitirerek tamamladı. Ayrıca Hukuk Fakültesi de okuyan Kalkan, 2017 yılında da bu bölümü bitirdi. İkinci bölümünün yanı sıra eğitimine yüksek lisans ve doktora olarak da devam eden Duhan Kalkan, doçentliğe kadar yükseldi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara’nın Kalecik İlçesine AK Parti’den Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Seçimlerde kazanarak şu ana kadar bu görevi sürdürdü. Kalkan, Kalecik’teki görevinin ardından 2024 yerel seçimleri için Çankaya’dan aday olarak gösterildi.

cubuk-baki-demirbas.jpg

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BAKİ DEMİRBAŞ -> AK PARTİ

Baki Demirbaş, 20 Şubat 1976 tarihinde Ankara’nın Çubuk ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları Çubuk’ta tamamlayan Demirbaş, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1998 yılında mezun olarak bitirdi. Eğitim sürecinin ardından serbest avukatlık yapmaya başlayan Baki Demirbaş, yıllarca bu görevine devam etti. Demirbaş, avukatlığın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da faal çalışmalara imza attı. Siyasi hayatına 2008’de Ak Parti Çubuk İlçe Başkan Yardımcısı olarak adım attı. Bu görev sırası boyunca “Seçim İşleri Eğitimciliği”, “Seçim İşleri Hukukçuluğu” görevlerini başarıyla yürüttü. 2013 yılında AK Parti Çubuk İlçe Başkanı olan Demirbaş, 2019 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı olarak seçildi. Seçimi kazanan mevcut başkan, ikinci kez Çubuk’ta belediye başkanlığına talip oldu.

elmadag-eyyup-tekiner.jpg

ELMADAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EYYÜP TEKİNER -> AK PARTİ

Eyyüp Tekiner, 1980 senesinde Ankara’nın Elmadağ ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulların ardından Niğde Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’ni bitiren Tekiner, çalışma hayatına atıldı. Çalışma hayatının yanı sıra 2001 yılında siyasete giren Tekiner, gençlik kollarında başladığı siyasi hayatında il teşkilatında yönetim kurulu üyeliğine kadar yükseldi. AK Parti ana kademe ilçe başkanlığı görevinde de bulunan Eyyüp Tekiner, 31 Mart 2024 seçimleri için Elmadağ Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

etimesgut-enver-demirel.jpg

ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ENVER DEMİREL -> MHP

Enver Demirel, 1961 senesinde Ankara’nın Etimesgut ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları doğduğu ilçede tamamlayan Demirel, serbest ticaretle uğraştı. Aynı zamanda muhasebecilik ve mali müşavirlik de yapan Enver Demirel, 1995 yılında MHP’de siyasi hayatına başladı. Etimesgut ilçe başkanı olarak görev yapan Enver Demirel, ilk kez 1999 yılında Etimesgut Belediye Başkanı olarak seçildi. 2004 yılında seçimi kaybeden Demirel, devam eden üç seçimde de (2009, 2014, 2019) Etimesgut Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Demirel, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Etimesgut Belediye Başkanlığına bir kez daha talip oldu.

evren-husamettin-uysal.jpg

EVREN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSAMETTİN ÜNSAL -> AK PARTİ

Hüsamettin Ünsal, 1973 senesinde Ankara’nın Evren ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim ve lise öğrenimini Evren İlçesinde tamamlayan Ünsal, meslek hayatına müteahhit olarak başladı ve halen devam etmektedir. 2004 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Ak Parti Evren Belediye Meclis Üyeliği olarak siyasete giriş yaptı. 2014-2019 yılları arası Evren Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçiminde Evren Belediye Başkanlığına aday oldu ve Belediye Başkanı olarak seçildi. Hüsamettin Ünsal 2024’te üst üste ikinci kez Evren Belediye Başkanlığı’na aday oldu.

golbasi-ramazan-slimsek.jpg

GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RAMAZAN ŞİMŞEK -> MHP

Ramazan Şimşek, 27 Kasım 1968 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını bitiren Şimşek, Serbest Muhasebeci olarak iş hayatına atıldı. 1992 yılında kendi ofisini açan Ramazan Şimşek, siyaset hayatına 2005 – 2008 yılları Arası Adalet ve Kalkınma Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığı İlçe Sekreteri görevi ile başladı. 2008 yılında AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı olan Şimşek, 2012 yılına kadar bu görevini devam ettirdi. STK’larda da aktif rol alan Ramazan Şimşek, 2014 Yerel Seçimleri’nde MHP’den Gölbaşı Belediye meclis üyesi seçildi. 2015 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP grup başkan vekilliği yapan Şimşek, 2019 yılında ilk kez belediye başkanı olarak seçildi. Gölbaşı’ndaki mevcut başkan Ramazan Şimşek, 2024 seçimleri için MHP’den bir kez daha Gölbaşı Belediye Başkan Adayı oldu.

gudul-muzaffer-yalcin.jpg

GÜDÜL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUZAFFER YALÇIN -> AK PARTİ

Muzaffer Yalçın, 1956 senesinde Ankara’nın Güdül ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından meslek hayatına başlayan Yalçın, 1980-1994 yılları arasında Çağa Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü yaptı. 1994’te Çağa Belediye Başkanı olan Yalçın, 2004 yılına kadar 10 yıl bu görevine devam etti. 2004 yılında AK Parti Güdül ilçe teşkilatında faaliyetlerine başlayan Muzaffer Yalçın, 2009-2014 yılları arasında bir dönem daha Ak Parti’den Çağa Belediye Başkanlığı yaptı. AK Parti ilçe başkanlığı da yapan Yalçın, 2019 yılında AK Parti’nin Güdül Belediye Başkan Adayı oldu. Seçilerek görevine başlayan mevcut başkan Yalçın, 2024 seçimleri için bir kez daha Güdül’den aday gösterildi.

haymana-ozdemir-turgut.jpg

HAYMANA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZDEMİR TURGUT -> AK PARTİ

Özdemir Turgut, 1955 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde dünyaya geldi. Turgut, eğitiminin ardından 1977 yılında Ankara’da iş hayatına atıldı. Demir-çelik ve inşaat sektörü başta olmak üzere şehir planlaması, imar çalışmaları, içme suyu entegre tesisleri gibi pek çok alanda faaliyet gösterdi. Siyasete 1999 yılında Anavatan Partisi’nde giren Turgut, il ve ilçe belediye meclisi üyeliği yaptı. STK’larda da yöneticilik yapan Özdemir Turgut, 2014 yılında Haymana Belediye Başkanı olarak seçildi. 2019 yılında ikinci kez bu göreve seçilen Turgut, 31 Mart 2024 seçimleri için üçüncü defa bu göreve aday oldu.

kahramankazan-serhat-oguz.jpg

KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SERHAT OĞUZ -> AK PARTİ

Serhat Oğuz, 1976 senesinde Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü 1998 yılında bitirdi. Öğretmen olarak Hatay’a atanan Serhat Oğuz, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını yaptı. 1999 yılından beri Kahramankazan’da görev yapan Oğuz, eğitimde ilçe yöneticiliği de yaptı. Pek çok alanda yazılar ve sosyal projeler geliştiren Serhat Oğuz, 2019 yılında AK Parti’den Kahramankazan Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Seçimi kazanarak görevine başlayan mevcut başkan Oğuz, ikinci kez bu görev için Kahramankazan’dan aday gösterildi.

kalecik-erdal-dal.jpg

KALECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DAL -> MHP

Erdal Dal, 1 Ocak 1983 tarihinde Ankara’nın Kalecik İlçesinde dünyaya geldi. Erdal Dal; ilk, orta ve lise eğitimini Kalecik’te tamamladı. Eğitim hayatını sona erdiren Dal, Kalecik’te tarım, hayvancılık ve ticaretle uğraştı. 2019 yılından itibaren enerji sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın üst düzey yöneticiliğini de yapan Erdal DAL, üç dönem Kalecik Ziraat Odası’nın Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürdü. 2014-2019 ve 2019-2023 yılları arasında Cumhur İttifakı Kalecik Belediye Meclis Üyeliği görevinin dışında Kalecik Belediye Başkan Yardımcılığı da yaptı. Erdal Dal, 31 Mart 2024 seçimlerinde MHP’nin Kalecik Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

kecioren-zafer-coktan.jpg

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ZAFER ÇOKTAN -> AK PARTİ

Zafer Çoktan, 1974 senesinde Ankara’nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. Çoktan, lise eğitimini tamamlayana kadar Keçiören'de yaşadı. Lisans eğitimini almak için İstanbul'a giden Çoktan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Daha üniversite yıllarında Refah ve Fazilet partisinde siyasi görevler üstlendi. Lisans eğitiminin ardından serbest avukatlık yapmaya başlayan Çoktan, 2014 yılında AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 9 yıldır devam eden ilçe başkanlığı görevinin ardından 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

kizilcahamam-suleyman-acar.jpg

KIZILCAHAMAM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SÜLEYMAN ACAR -> AK PARTİ

Süleyman Acar, 30 Mart 1970 tarihinde Kızılcahamam'da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulların ardından lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü’nü bitirerek tamamladı. 1994-1999 yılları arasında Kızılcahamam Belediyesi'ne bağlı Kızılcahamam Jeotermal A.Ş. 'de muhasebe müdürü olarak çalıştı. 1999 yılında kendi Mali Müşavirlik Bürosunu açtı. 2013 yılında Kamu Gözetim Kurumu'ndan Bağımsız Denetçilik unvanı aldı. Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak çalışma hayatına devam eden Süleyman Acar, 2019 seçimlerinde AK Parti’den aday olarak Kızılcahamam Belediye Başkanı olarak seçildi. 5 yıldır görevini sürdüren mevcut başkan Acar, 2024 seçimlerinde bir kez daha Kızılcahamam’dan aday gösterildi.

mamak-asim-balci.jpg

MAMAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ASIM BALCI -> AK PARTİ

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından 1992'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Balcı, yüksek lisansını ABD'deki University of Kentucky'de tamamladı. Akademik kariyerine devam eden Balcı, doktora ve doçentlik yaparak Doçent unvanına kadar yükseldi. Muğla ve Konya’da yardımcı doçent ve doçentlik yapan Balcı, 2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak görev aldı. Devletin pek çok noktasında kamu görevleri yapan Asım Balcı, 2014-2019 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 2019’da ise AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak seçime girdi ve kazandı. Altındağ’ın mevcut başkanı Asım Balcı, 2024 yerel seçimleri için AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

nallihan-ismail-ontas.jpg

NALLIHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL ÖNTAŞ -> AK PARTİ

İsmail Öntaş, 3 Ekim 1963 tarihinde Nallıhan’da dünyaya geldi. İlkokula Nallıhan’da başlayan Öntaş, ortaöğrenimini İstanbul’da bitirdi. Lisans eğitimi için yeniden Ankara’ya gelen İsmail Öntaş, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. ODTÜ’de ise yüksek lisans yaptı. Eğitiminin ardından meslek hayatına giriş yapan İsmail Öntaş, siyasi kariyerinde 2004 - 2009 yılları ve 2009 - 2013 yıllarında İl Genel Meclisinde Meclis Üyesi Olarak görev yaptı. Bu görev süresinde Daimi Encümenlik, Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 30 Mart 2014 seçimleri ile Nallıhan Belediye Başkanlığı görevine başlayan İsmail Öntaş, 31 Mart 2019 seçimlerinde yeniden Nallıhan Belediye Başkanı seçildi. Öntaş, üçüncü kez bu görev için Nallıhan’dan belediye başkan adayı olarak belirlendi.

pursaklar-ertugrul-cetin.jpg

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERTUĞRUL ÇETİN -> AK PARTİ

Ertuğrul Çetin, 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Çetin, ilk ve orta dereceli okullarının ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesinden ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Eğitim sektöründe yöneticilik yapan Çetin, kendi kurduğu dershanesini yönetti. Ardından 2004 yılında Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalıştı. 2009’daki seçimlerde il meclisi üyeliğine seçilen Çetin, İl Genel Meclisi Divan Üyeliği ve AK Parti Grup Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014 yılında da hem Pursaklar’dan hem de büyükşehirde meclis üyesi olarak seçildi. Spor ve STK yöneticiliği de yapan Ertuğrul Çetin, 2019 yılında AK Parti’den Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi kazanarak görevini beş yıldır sürdüren mevcut başkan Çetin, 2024 seçimleri için bir kez daha Pursaklar’dan aday gösterildi.

sincan-murat-ercan.jpg

SİNCAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT ERCAN -> AK PARTİ

Murat Ercan, 1974 yılında Kırşehir’de dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını Türkiye’nin farklı bölgelerinde okuyan Ercan, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olarak bitirdi. Ercan, aynı zamanda Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesini de bitirdi. Bu alanda yüksek lisans da yapan Murat Ercan, hali hazırda doktorasına devam etmektedir. Siyasi hayatına AK Parti’nin çeşitli teşkilatlarında başlayan Ercan, 2014 yılında Sincan Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2017 yılında belediye meclisindeki seçimde Sincan Belediye Başkanlığı’na seçilen Murat Ercan, 2019 yılında AK Parti Sincan Belediye Başkan Adayı gösterildi. Seçimden zaferle ayrılan mevcut başkan Ercan 2024’te bir kez daha bu göreve talip oldu.

sereflikochisar-memis-celik.jpg

ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEMİŞ ÇELİK -> AK PARTİ

Memiş Çelik, 1970 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya geldi. Çelik, ilk ve orta dereceli okullarını bitirdikten sonra Aksaray Üniversitesi Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu'nda Yerel Yönetimler Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti Şereflikoçhisar Teşkilatı kurucuları arasında yer alarak başladı. 2004 yılında Ankara İl Meclisi’ne seçilen Çelik, 2009 yılında Devekovan beldesi belediye başkanlığına seçildi. AK Parti ilçe başkanlığı da yapan Memiş Çelik, ilk kez 2019 yılında Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimden galip ayrılan Memiş Çelik, ikinci kez üst üste Şereflikoçhisar’dan belediye başkan adayı olarak belirlendi.

polatli-levent-caglanci.jpg

POLATLI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LEVENT ÇAĞLANCI -> MHP

Levent Çağlancı, 1986 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuk Anabilim Dalı alanında yüksek lisans yapan Levent Çağlancı, 2023 yılında da doktorasını tamamladı. Mesleki kariyerinin yanı sıra siyasetle de ilişkili olan Çağlancı, MHP’de çeşitli görevlerde bulundu. Levent Çağlancı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için MHP’den Polatlı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

yenimahalle-abdulkadir-aydogan.jpg

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ABDULKADİR AYDOĞAN -> AK PARTİ

Abdülkadir Aydoğan, 1974 senesinde Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim ve meslek hayatının yanı sıra AK Parti teşkilatlarında siyasi kariyerine başlayan Aydoğan, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı zamanda AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı olarak da görev yapan Abdülkadir Aydoğan, GİMAT Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yıllarca devam etti. Çeşitli sportif alanlarda yöneticilik görevlerinde de bulunan Aydoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.