Adliye saldırganları kim? Çağlayan Adliyesi’ne kim saldırdı? Çağlayan Adliyesi’ne neden saldırıldı?

Adliye saldırganları kim? Çağlayan Adliyesi’ne kim saldırdı? Çağlayan Adliyesi’ne neden saldırıldı?

Türkiye, depremin 1’inci yıldönümünde facianın kıyısından döndü. Çağlayan Adliyesi, teröristlerin hedefi olurken, 3’ü polis 6 vatandaşımız yaralandı. Peki, Adliye saldırganları kim? Çağlayan Adliyesi’ne kim saldırdı? Çağlayan Adliyesi’ne neden saldırıldı?

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki meydanda silahla ateş açılması sonucu 2 kişi öldü, 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü. Adliyeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı vekilleri olay yerinde inceleme yapıyor. Peki, Adliye saldırganları kim? Çağlayan Adliyesi’ne kim saldırdı? Çağlayan Adliyesi’ne neden saldırıldı?

adliye-2.jpg

ADİYE SALDIRGANLARI KİM?

Türkiye’de yeni gündem Çağlayan Adliyesi’ne gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı oldu. Saldırıda iki kişi polisin müdahalesi ile öldürüldü. Saldırganlar ve polis arasındaki çıkan çatışmada ise üçü polis altı vatandaşımız yaralandı. Vatandaşlar, Adliye saldırganları kim? Çağlayan Adliyesi’ne kim saldırdı? Çağlayan Adliyesi’ne neden saldırıldı? soruları ile gerçekleri öğrenmeye çalıştı.

adliye-3.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne yönelik saldırı girişiminde 1'i kadın 1'i erkek 2 saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini ve 3'ü polis memuru 5 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'' Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. '' ifadelerine yer verdi.

adliye-4.jpg

TERÖR SALDIRISI ÖNLENDİ

Ayrıca Bakan Yerlikaya'' Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir.'' ifadelerini kullandı.

Teröristlerin kimlikleri ile ilgili bir bilgiye ise henüz ulaşılmadı. Resmi kaynaklardan bu konu ile ilgili bir açıklama da gelmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.