Adliye saldırısının detayları ortaya çıktı

Adliye saldırısının detayları ortaya çıktı

İstanbul Adliyesi’nde DHKP-C tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki polis noktasına dün öğle saatlerinde silahlı terör saldırısı düzenlenmiş, çıkan çatışmada DHKP-C terör örgütü üyesi saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç öldürülerek etkisiz hale getirilmişti. Olayda 3’ü polis memuru 5 kişi yaralanırken, Dilfıraz Karataş isimli bir vatandaş ise hayatını kaybetmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, adliyeye gelerek konuya ilişkin açıklama yaptı.

CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik'in aktardığına göre Yerlikaya, "Silahlı bir terör saldırısı girişimi düzenlendi. Her 2 teröristin de E-5 yan yol üzerindeki durakta metrobüsten indikleri, metrobüs üst geçidinden adliye yönüne geçiş yaptıkları belirlendi. Teröristler D blok önündeki görevli polis memurlarımız tarafından GBT yapmak için durdurulmuş ancak kadın terörist önce biber gazı sıkmış, ardından da silahla ateş etmeye başlamıştır. Buradaki saldırıda 1 polisimiz maalesef yaralanmıştır. Teröristler, Çağlayan adliyesi C blok istikametine doğru koşturmuş, burada çıkan çatışmada her 2 terörist de kahraman polislerimizce etkisiz hale getirilmiştir. 1 vatandaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşle maalesef tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. 3 polis memurumuz 3 vatandaşımız yaralandı ve tedavileri devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

"GEREKLİ AÇIKLAMAYI BURADAN YAPACAĞIZ"

Basın mensuplarının bir bomba üzerinde durulduğunu ve bir düzenek bulunup bulunmadığına ilişkin sorusuna cevap veren Bakan Yerlikaya, "Şu ana kadar bize intikal eden bir durum söz konusu değil" dedi.

Saldırganların hedeflerinin kulübedeki polisler mi yoksa adliyeye girmek mi olduğunu ve buna ilişkin herhangi bir tespitin olup olmadığını soran basın mensuplarına Yerlikaya, "Konu artık yargıya intikal etmiştir. Çağlayan Adliyemizde, adli olarak konuyla ilgili tetkik bitsin, gerekli açıklamayı buradan yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:CNN Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.