Adnan Oktar örgütü ByLock benzeri uygulama kullanıyormuş

Adnan Oktar örgütü ByLock benzeri uygulama kullanıyormuş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 352 sayfalık yeni iddianamede, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün haberleşme yöntemleri detaylarıyla gün yüzüne çıktı. İşte o detaylar…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 352 sayfalık yeni iddianamede, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün haberleşme yöntemleri detaylarıyla gün yüzüne çıktı. Örgüt üyelerinin, FETÖ'de olduğu gibi gizli bir haberleşme ağı kullanarak örgüt talimatlarını ilettikleri belirlendi. İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, detayları paylaşarak Adnan Oktar'ın örgütünün Wickr adlı programı 1.5 yıl boyunca kullandığını ortaya çıkardı.

haber1-003.jpg

BYLOCK BENZERİ UYGULAMA

İddianamede yer alan bilgilere göre; Adnan Oktar örgütü, FETÖ'nün kullandığı ByLock benzeri bir taktikle, örgüt üyelerinin rumuzlarla katılıp örgüt talimatlarını Wickr üzerinden verdikleri belirlendi. İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Adnan Oktar'ın gizli haberleşme ağının detaylarını şu şekilde aktardı:

"FETÖ'de ByLock vardı, rumuzlar vardı, Adnan Oktar örgütünün de aynı taktiği uyguladığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 352 sayfalık Adnan Oktar örgütün yeni yapılanmasıyla ilgili yeni bir iddianame hazırlamıştı. O iddianamede 2018 yılında örgüt içinde itirafçı olan bir kişi Adnan Oktar'ın bu gizli haberleşme ağını savcılığa anlattı. O gizli haberleşme ağı ne; Wickr. FETÖ'de neydi ByLock'tu."

haber2-002.jpg

IP ADRESLERİ TESPİT EDİLEMİYOR

İtirafçının açıklamalarına göre, Adnan Oktar örgütü önceden WhatsApp üzerinden haberleşirken, WhatsApp'ın Türkiye'de temsilcilik açmasıyla birlikte özel kodlar ve şifrelerle çalışan Wickr programına geçti. Bu yeni yapıda kullanıcıların konumu asla belli olmuyor, mesajlar süreli ve bir süre sonra siliniyor. Hem bilgisayarda hem de cep telefonunda kullanılan bu sistemde, IP adresleri dahi tespit edilemiyor.

haber3.jpg

ÖRGÜT HALA FAALİYETTE

İtirafçının verdiği bilgilere göre, örgüt liderlerinden Meltem Daban'ın Wickr üzerindeki kod adının 'Cassidi Leon' olduğu belirlendi. Adnan Oktar örgütü, bu gelişmelerin ardından hala faaliyet gösteriyor ve yapılan yeni yapılanması da deşifre oldu. Örgüt lideri Adnan Oktar'ın hala avukatlarla görüştüğü ve hem soruşturma hem de operasyonların devam ettiği öğrenildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.