Adnan Ötüken'de çocuklara kitap aşısı!

Adnan Ötüken'de çocuklara kitap aşısı!

59’uncu Kütüphane Haftası münasebetiyle Adnan Ötüken Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinliklerde depremzede çocuklar unutulmadı. Onlar için de keçe, satranç ve boyama etkinlikleri düzenlendi.

59’uncu Kütüphane Haftası münasebetiyle Adnan Ötüken Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinliklerde depremzede çocuklar unutulmadı. Onlar için de keçe, satranç ve boyama etkinlikleri düzenlendi. Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Çakmak "Kütüphane Haftasında, çocuklarımıza kütüphane aşılamak istiyoruz” dedi.

Her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Kütüphane Haftası" etkinliklerinin ilki Ankara'da yapılıyor. 59'uncu kütüphane haftasında depremden etkilenen çocuklar için birbirinden farklı etkinlik düzenleniyor. Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, boyama yaptılar, keçelerle oynadılar, satranç oynayıp dans ettiler.

adnan-otuken-kutuphanesi-etkinlik.jpg

"KÜTÜPHANE SEVGİSİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ"

59. Kütüphane haftası etkinliğiyle birlikte deprem bölgesinden Ankara'ya gelen ailelerin çocuklarını bir nebze olsun rehabilite etmek istiyoruz diyen Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Çakmak "Çok farklı etkinliklerimiz oluyor. Etkinliklerimize genellikle depremzede çocuklarımızı çağırıyoruz. Bu hafta bizim kütüphane haftamız. Buradaki amacımız çocuklarımızı sıkıntılarından kurtarıp, bilgi ve becerilerini geliştirmek. Kütüphane haftasında, çocuklarımıza kütüphane aşılamak istiyoruz" dedi.

adnan-otuken-kutuphanesi-muduru.jpg

"GÖNÜL İŞİYLE YAPILIYOR"

Bütün etkinliklerin gönül usulüyle yapıldığını belirten Çakmak, "Sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden gelen hocalarımız bu işi gönüllü olarak yapıyor. Herhangi bir ücret talep etmiyorlar. En çok kamu kuruluşlarından destek geliyor. Özellikle Kızılay bize çok destek oluyor. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizden Çankaya, Altındağ, Keçiören ve özellikle Sincan belediyesinden çok destek görüyoruz, haklarını vermek lazım. Her zaman yanımızda oluyorlar. Tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları desteğini esirgemiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.