Son dakika deprem haberi! AFAD'dan son durum açıklaması: 2316 can kaybı

Son dakika deprem haberi! AFAD'dan son durum açıklaması: 2316 can kaybı

Son dakika deprem haberi! AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar depreme ilişkin son durumu deprem bölgesinden aktardı.

Son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün yaşanan iki büyük deprem ile ilgili ilişkin AFAD yetkilileri ve bakanlar tarafından önemli açıklamalar geliyor.

afad-manss.jpg

AFAD'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

Bir son dakika deprem açıklaması da AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar geldi. Orhan Tatar depremle ilişkin son dakika açıklamasını şu şekilde yaptı:

"Her iki depremde şu ana kadar 2 bin 316 ölü var, yaralı sayısı 13 bin 293, yıkılan bina sayısı 6 bin 216. 7 bin 840 kişi ise enkazdan sağ kurtarıldı."

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay AFAD başkanlığından açıklamalarına ilişkin ara başlıklar şu şekilde:

-Okullarımız 13 şubata kadarıyla tatil edildi. Okullarımız, yurtlarımız barınma amaçlı kullanılacak. Üniversitelerin yurtları, spor salonları barınma için değerlendirilecek.

-Yurt dışından gelen yardımlar var. Onları da afet bölgelerine yönlendiriyoruz. Bölgedeki tüm barajlar hızlı bir şekilde denetlenmiştir. Barajlarda ciddi bir risk olmadığını gördük. Barajların tamamını kontrol ediyoruz.

fuat oktay son dakika deprem haberini verirken çekilmiş fotoğraf

ÜCRETSİZ EKMEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Deprem bölgelerinde tüm vatandaşlar ücretsiz bir şekilde ekmek alabilir. Fırınlarla gerekli koordinasyonu sağlıyoruz. Deprem yaşanan 10 ili deprem bölgesi ilan ediyor olacağız. Orada bir sıkıntı olmaz."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.