AFAD'dan vatandaşlara uyarı!
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, canlı yayında ilerleyen saatlerde hissedilebilir seviyede artçı sarsıntıların yaşanabileceğini açıkladı. Tatar, vatandaşlardan panik yapmamaları konusunda uyardı.
Bursa'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye gündemi bir kez daha deprem oldu.
İlk olarak 4.5 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından 3 dakika sonra 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Deprem Bursa’nın geneli ve İstanbul’da şiddetli bir şekilde hissedildi.
Büyük korku yaşayan çalışan ve evlerinde olan vatandaşlar soluğu sokaklarda aldı. Ardından korkulu bekleyiş başladı.
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın açıklamalarına göre ise can ya da mal kaybı meydana gelmedi.
Yetkililer, tüm kurumların saha tarama çalışması için bölgeye sevk edildiğini duyurdu.
''İLERLEYEN SAATLERDE HİSSEDİLECEK ŞEKİLDE ARTÇILAR MEYDANA GELEBİLİR''
Konuya ilişkin bir açıklamayı da AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptı.
Tatar, yaptığı açıklamada
"Herhangi olumsuz bir ihbar bulunmamakta. Bir yandan da tüm ekipler İstanbul, Mudanya ve Bursa’da tarama çalışmalarına devam ediyor. Bunun dışında 5.1 büyüklüğündeki deprem Marmara’nın güneyindeki faylardan kaynaklanan bir deprem. Bu depremin ardından birtakım küçük ölçekli artçı sarsıntılar da meydana geliyor.
Ciddi şekilde civar illerden de hissedildi. 10-15 saniye süren bir deprem oldu. Vatandaşlarımızın sakin kalması, panik yapmaması büyük önem taşıyor. Buna benzer ilerleyen saatlerde hissedilecek şekilde artçılar meydana gelebilir." ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.