Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu

Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu

Afet Yeniden İmar Fonu, Resmi Gazete'de yayımlandı. 7441 sayılı Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanun kapsamında herhangi bir afet nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden kalkındırılması için özel bir fon kurulacağı belirtildi. İşte tüm detaylar.

21 Mart tarihinde Resmi Gazete'nin, yurdumuzda meydana gelmesi muhtemel doğal afetlerle ilgili önemli bir kanun yayımlandığı açıklandı. 7441 sayılı kanun kapsamında Afet Yeniden İmar Fonu kurulması kararı verildi. Amaçlandığı şekilde uygulanması halinde, gelişine engel olamayacağımız doğal afetler sonrasında afetten etkilenen bölgenin yeniden kalkındırılmasını amaçlayan fon, Türkiye için önemli bir konu olarak dikkat çekiyor.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu fonun kurucusu ve üyelerinden birisi olarak açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Strateji ve Bütçe Başkanı ise bu fonun yönetim kurulunu temsil ediyor.

afet-yeniden-imar-fonu-kurulmasini-ongoren-kanun-teklifi-meclis-te-kabul-edildi-1138395-5.jpg

AFET FONU NASIL ÇALIŞACAK?

Yeni kurulan Afet Yeniden İmar Fonu, herhangi bir doğal afet nedeniyle zarar gören bölgenin yeniden kalkındırılması için para kaynağı olacak şekilde tasarlandı. Diğer taraftan bu paranın hangi kurum ve kuruluşlara aktarılacağı, aktarım bedelinin ne kadar olacağını da Afet Yeniden İmar Fonu tespit edecek. Yeni kurulan Fon, bölgenin altyapı, üstyapı ve imar işlerinden sorumlu sistem olarak açıklandı.

Afet Yeniden İmar Fonu, parayı yurt içi ve yurt dışı bağışlardan, yardımlardan, hibelerden ve kredilerden toplayacak. Öte yandan her yıl bütçenin belirli bir bölümü de bu fona devredilecek. Kasadaki para, o yıl bitmemesi halinde ertesi yıla aktarılarak birikecek. Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler, en fazla 3 ayda 1 kez olmak üzere kamuoyuna duyurulacak.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.