Ahmet Altıparmak milletvekili aday adayı oldu

Ahmet Altıparmak milletvekili aday adayı oldu

2023 yılı genel seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı adayları kesinleşti. Partilerde de milletvekili aday adaylığı başvuru süreçleri devam ederken, isimler bir bir adaylıklarını açıkladı. Bu kapsamda Ahmet Altıparmak’ta milletvekili adaylığını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 2023 Genel Seçim takvimini açıklamasının ardından partilerde seçim için hazırlıklara başladı. Her parti belirledikleri günler içerisinde milletvekili olmak isteyenlerin başvuruları hakkında açıklama yapmıştı. Aday adaylığı başvuruları devam eden İYİ Parti’de de isimler netleşmeye başladı. Milletvekili aday adayları birer birer görevlerinden istifa ettiğini ve adaylık için başvurduklarını açıkladı. Dr. Ahmet Altıparmak’ta bu kapsamda İYİ Parti’den Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığına başvurduğunu kamuoyu ile paylaştı. Peki, Ahmet Altıparmak kimdir? İşte detaylar:

Ahmet Altıparmak milletvekili aday adayı oldu

DR. AHMET ALTIPARMAK ADAY OLDU

Daha önce kaymakamlık ve valilik görevlerinde bulunmuş olan Ahmet Altıparmak, Muğla, Antalya, Erzurum ve Denizli Valilikleri yaptı. 36 senedir devletin çeşitli kademelerinde görev alan Dr. Ahmet Altıparmak, İYİ Parti’den Ankara 1. Bölge Aday Adaylığına başvurduğunu duyurdu.

‘KIYMETLİ DOSTLAR, DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM’

Adaylığını kamuoyu ile paylaşan Dr. Ahmet Altıparmak, yayınlamış olduğu bir mesajla destek beklediğini ifade etti. Dr. Ahmet Altıparmak, masajda, “Kıymetli dostlar, 36 yıllık kamu ve özel sektör tecrübe ve birikimimi, evlatlarımızın geleceğe ümitle ve güvenle bakmaları için TBMM’ye taşımak istiyorum. İYİ Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili A. Adayı olarak desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Ahmet Altıparmak kimdir

DR. AHMET ALTIPARMAK KİMDİR?

Ahmet Altıparmak, 1965 senesinde Kırşehir’de dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli öğrenimini doğduğu şehir olan Kırşehir'de tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Eğitim hayatının bitimiyle beraber 1987 senesinde Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Sırasıyla Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli kaymakam vekillikleri, Bozkurt, Baklan, Arguvan ve Suruç kaymakamlıkları, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne 2004-2008 yıları arası Şube Müdürlüğü, aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığı, Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışmanlık, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü yaptı.

Bütün bu görevlerin ardından 21 Nisan 2008 tarihinde ilgili Bakanlar Kurulu Kararıyla Muğla Valiliği atandı. 13 Mayıs 2010 tarihinde ise Antalya Valisi oldu. 9 Mayıs 2013 tarihinde alınan yeni kararla kararın Resmi Gazetede yayınlanmasıyla Erzurum valiliğine görevini yapmaya başladı. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliğine ardından ise 21 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile de Merkez Valiliğine atandı.

Bütün bu kariyerinin yanında eğitimine devam eden Altıparmak, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında, Yüksek Lisansını, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Doktorasını tamamlayarak doktor unvanı kazandı. Türk Sendikacılığı'nda Güven Bunalımı isimli bir telif eserinin ve editörlüğünü üstlendiği bir kitabının yanında, değişik dergi (Türk İdare Dergisi, Liberal Düşünce Dergisi, Türkiye Günlüğü, Yerel Yönetim ve Denetim Dergisi) ve gazetelerde yayınlanmış ilmi ve güncel makale yayınları yapmıştır. Dr. Ahmet Altıparmak, aynı zamanda evli ve 3 çocuğu vardır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.