Ahmet Necdet Sezer Kimdir? Ahmet Necdet Sezer kaç yaşında, mesleği ne?

Ahmet Necdet Sezer Kimdir? Ahmet Necdet Sezer kaç yaşında, mesleği ne?

Ahmet Necdet Sezer bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin duyulmasının ardından internette sıkça aranmaya başlandı. Peki, Ahmet Necdet Sezer Kimdir? Ahmet Necdet Sezer kaç yaşında, mesleği ne?

Ahmet Necdet Sezer kimdir? Ahmet Necdet Sezer nereli ve kaç yaşındadır? Soruları bugünlerde merak konusu oldu. Ahmet Necdet Sezer kaç yaşında? Ahmet Necdet Sezer nereli internette sıkça soruluyor. Bizde Ahmet Necdet Sezer ile ilgili bilgileri sizler için derledik. Ayrıntılar haberimizde…

AHMET NECDET SEZER KİMDİR?

13 Eylül 1941 tarihinde Afyonkarahisar'da dünyaya gelen Ahmet Necdet Sezer 1958'de Afyon Lisesinde, 1962'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gördü. Aynı yıl Ankara'da hakim adayı olarak göreve başladı. Askerliğini Kara Harp Okulunda yedek subay olarak yaptı. Dicle ve Yerköy'de hakim ve Yargıtay tetkik hakimi olarak görev yaptı.

Dicle Asliye Hukuk Mahkemesinde hakim olarak görev aldı. Medeni hukuk alanında 1977 ve 1978'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. 7 Mart 1983'te Yargıtay üyeliğine seçildi. 28 Eylül 1988'de o güne kadar atanmış en genç üye olarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. 6 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi başkanı seçildi. 28 Eylül 1998 tarihinde emekli oldu. 16 Mayıs 2000’de Cumhurbaşkanı seçildi. 28 Ağustos 2007 tarihinde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte görevini Abdullah Gül’e devretti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum