Aidat ücretleri kiralarla yarışmaya başladı!

Aidat ücretleri kiralarla yarışmaya başladı!

Türkiye'de kira ve ev fiyatlarındaki artışlar aidata da yansıdı. Buna göre, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de aidatlar neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Son 2 yılda aidat artışı yüzde 303'ü buldu.

Kira fiyatlarındaki orantısız artışın sürdüğü şehirlerin başında Ankara, İstanbul ve İzmir yer alıyor. Kiranın yancısı aidatlar ise aynı ölçüde zamlanırken, özellikle toplu konutlarda yaşayanların binlerce lira ödeme yapmak zorunda kalıyor. Konudan şikayetçi olan vatandaşlar ise çözüm bulamıyor.

KİRALARA YAKLAŞT!

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira ve ev fiyatlarındaki artış aidatlara da yansıdı. Son yıllarda aidat artışları, kiralarla yarışmaya başladı. Ekonomim'de yer alan habere göre; 2022 yılına oranla İstanbul'da yer yer aidat artışı yüzde 303'ü bulurken; son bir yılda bazı ilçelerdeki değişim yüzde 70 olarak gerçekleşti.

İzmir genelinde yaşanan aidat artışları da cep yakmaya başladı. İzmir'de aidat fiyatları yüzde 65 oranında artış gösterdi.

100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aidat bedeli ele alındığında Karşıyaka ilçesinde bu miktar bin 900 liraya ulaştı. Çeşme'de ise 4 bin 500 liradan 9 bin 500 liraya kadar ulaşan rakamlar oldu.

Ankara'daki aidatlarda ise yüzde 50 civarında bir artış gözlemlendi. Buna göre Çankaya'da 100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat bedelinin bin 750 TL olduğu görüldü. Ankara'nın en büyük ilçesi Çankaya'yı, bin 100 TL ile Gölbaşı, 750 TL ile Yenimahalle ve 700 TL ile Etimesgut takip etti. Bazı lüks sitelerde ise fiyatların yüzde yüz zamlandığı görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.