Ajanslar Gençlerin Hayalleriyle Oynuyor

Ajanslar Gençlerin Hayalleriyle Oynuyor

Yeşilçam’da Düttürü Dünya’da Kemal Sunal’ın oğlu olarak tanıdığımız Ankaralı oyuncu ve yönetmen Zaim Güvenç, kast ajanslarının gençlerin oyuncu olma hayalleriyle oynadıklarını söyledi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yıldızını Yeşilçam’da parlatan ve Ankara’da şuan oyunculuk ve yönetmenlik yapan Zaim Güvenç Habervaktim’e önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerden ajansların ilk başta 100-200 lira para aldığını ve dizilerde oynatmayı vaat ettiğini söyleyen Güvenç, gençlerin dizilerde oynayamadığı gibi psikolojik olarak ta zarar gördüklerini söyledi.

FESTİVALDE İDEOLOJİK DAVRANILIYOR

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ankara’daki kısa filmleri görmezden gelmesini eleştiren Zaim Güvenç, “Son yıllarda Ankara Uluslararası Film Festivali toplumun geniş tabanıyla buluşmuyor, sadece belli bir kesim var yıllardır festivalde yer alan. Fakat bu son derece üzücü çünkü festival denince bizim aklımıza halk geliyor. Ankara Uluslararası Film Festivali son yıllarda devam ettirmek için sanki düzenleniyormuş gibi. Biz Film Tayfası olarak 15 yıldır kısa filmler çekiyoruz ve çektiğimiz filmlerle ödüller alıyoruz çeşitli festivallerden ama Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Ankara’da çekilen kısa filmler yer alamıyor. Festivalde kısa filmleri değerlendiren jüriler Ankara’daki kısa filmleri küçümseyerek, biz her şeyi biliyoruz havasına giriyorlar. Ankara’nın içerisinden çıkan kısa filmcileri reddediyorlar, beğenmiyorlar. Festivalde belirlenen filmlerle ilgili ideolojik davranılıyor, hangi politik olay gündemdeyse o tür filmler festivalde yer alıyor” dedi.

OYUNCULAR SALON PROBLEMİ YAŞIYOR

Ankara’lı amatör ve profesyonel oyuncuların en büyük sorununun salon olduğunu söyleyen Güvenç, “Oyuncular olarak en büyük sorunumuz tiyatro salonumuz yok, Ankara Büyükşehir Belediye’sinin çok güzel salonu var ama fazla kullanılmıyor. Bence salonun birçok ekip tarafından kullanılması gerekiyor. Yerel yönetimlerin oyunculara salon imkânı sağlamalı, var olan salonlarda daha işlevsel kullanılmalı. Mekân olmadığı zaman çalışmalarınızı gerçekleştiremiyorsunuz. Devlet Tiyatroları tatile girdiğinde oyuncular hiçbir şey yapmadan maaşlarını alabiliyor. Bu boş zamanlarda sanat atölyeleri düzenlenebilir, biz şuanda dar imkânlarımıza rağmen 10 kişilik bir arkadaş grubumuzla atölye gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

GENÇLER DUYGUSAL ÇÖKÜNTÜ YAŞIYOR 

“Nerdeyse herkes oyuncu olmak istiyor, böyle bir potansiyel var” diyen Güvenç, “Ama bu potansiyeli ajanslar istismar ediyor, 100-200 lira genç çocuklardan para alan ajansalar dizilerde oynatmayı vaat ediyor gençlere. Ama bu çocuklar dizilerde oynayamıyor ve biz ünlü olacağız şeklinde düşüncelere kapılıyorlar, psikolojik olarak gerçekten zarara uğruyorlar. Dizilere oyuncu ve figüran gönderen ajanslar insanların özlemlerini duygularını istismar ediyorlar. İstismardan ziyade burada bir hak ihlali de mevcut. Gençlerin yaşadığı duygusal çöküntü bireysel olarak ta gelişmesine engel oluyor. Yaşanan duygusal çöküntünün ardından insanların kendine olan güvenleri azalıyor ve genellikle bunları yaşayan gençler oluyor” ifadelerini kullandı.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.