Kritik görüşme sona erdi: Özgür Özel'den ilk açıklama geldi

Kritik görüşme sona erdi: Özgür Özel'den ilk açıklama geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme sonrası açıklama yaptı. Özel, "Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. CHP lideri Özel saat 17.40'ta AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

erdogan-ozel-3.jpg

Tarihi görüşmede Özel'i, partiye gelişinde AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile Elitaş da yer aldı.

Görüşmede yeni anayasa, ekonomi, çalışma hayatı ile Gazze'de yaşananların ele alınması bekleniyordu.

erdogan-ozel-4.jpg

31 Mart yerel seçimlerin ardından yapılan ilk yüz yüze görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Bugünkü toplantıyla, AK Parti ve CHP liderleri, 8 yıl sonra bir araya gelmiş oldu.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A HEDİYE

CHP kaynaklarından alınan bilgilere göre Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

"Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.

Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

CHP KAYNAKLARI: GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

CHP kaynaklarından alınan bilgiler çerçevesinde görüşme son derece olumlu bir havada geçti, gündem detaylı olarak ele alındı. CHP Lideri Özgür Özel görüşmeden vatandaşın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldı. Özel’in randevunun Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu ilettiğini, bu konuda Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın emeklerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini ifade etti. Ancak Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığını, bunun telafisine ihtiyaç olduğunu ilettiğini belirten kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek, en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iadeiziyaret gerektiğini söylediğini aktardı. Özel’in de bunun üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.