AK Parti'de Asım Balcı’nın Mamak’a kaydırılmasının nedeni belli oldu

AK Parti'de Asım Balcı’nın Mamak’a kaydırılmasının nedeni belli oldu

AK Parti’nin Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’yı Mamak’tan aday göstermesinin nedeni anlaşıldı. Mamak’ta Çorumlular yoğunlukta olduğu için Çorumlu bir aday gösterildiği ifade edildi. Peki Mamak’ta kaç Çorumlu var? Mamak kütük dağılımı ne?

AK Parti’nin mevcut Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’yı Mamak’tan aday göstermesinin nedeni belli oldu. AK Parti Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’yı Mamak’a kaydırmış, yerine ise önceki belediye başkanı Veysel Tiryaki’yi aday göstermişti.

Altındağ’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve bu süre içinde büyük projelere imza atan Veysel Tiryaki’nin tekrar bu göreve aday gösterilmesi, mevcut Başkan Asım Balcı için değişik yorumları da beraberinde getirdi.

İKİ FARKLI YORUM

Asım Balcı için kimileri “Altındağ’daki performansından memnun kalınmadığı için tekrar buraya aday gösterilmedi” derken, kimileri “Çorumlu olduğu için Çorumluların yoğunlukta olduğu Mamak’a kaydırıldı” yorumlarında bulunuyor.

mamak-secim-sonuclari.jpg

14 MAYIS’TA CHP BİRİNCİ ÇIKTI

14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde Mamak’ta CHP birinci çıkmış, AK Parti için bu sonuç sürpriz olmuştu. Mamak’ta CHP yüzde 34 oy almış, AK Parti yüzde 33’te kalmıştı.

“ÇORUMLU” OLUŞU AĞIR BASIYOR

Bu sonuç nedeniyle Mamak Belediyesi’nin kazanılmasını riskli gören AK Parti’nin, bu ilçede hayli yoğun sayıda bulunan Çorumluların oyunu alabilecek bir adaya yoğunlaştığı, bu noktada radarına Asım Balcı’nın girdiği ifade ediliyor.

asim-balci-kimdir.jpg

ASIM BALCI KİMDİR?

1971 Çorum Osmancık doğumlu olan Asım Balcı, 1992'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ABD'deki University of Kentucky'de yaptı. Daha sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarını 2002 yılında tamamladı. 2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak görev aldı. 2007-2010 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı TÜRKSAT’da yöneticilik yaptı. 2010-2013 yılları arasında ise Ankara Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, 2014- 1 Aralık 2019 tarihlerinde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Altındağ Belediye Başkanı seçildi.

MAMAK’TAKİ ÇORUMLU SAYISI

Asım Balcı, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için AK Parti Mamak Belediye Başkan adayı. Peki Mamak’ta ne kadar Çorumlu var? Mamak’taki Çorumlu sayısı kaç? Endeksa’nın verilerine göre, Mamak nüfusunun yaklaşık 6’da biri aslen Çorumlu. Mamak’ın güncel nüfusu 687 bin 535 ve bunun 102 bin 982’si Çorumlu. Mamak’ta Çorumluları Yozgat ve Kırıkkaleliler takip ediyor.

mamak-kutuk-dagilimi.jpg

MAMAK’TA İKAMET EDENLERİN KÜTÜK DAĞILIMLARI

Mamak’ta ikamet eden vatandaşların kütük dağılımları şöyle:
Ankara: 125 bin 111
Çorum: 102 bin 982
Yozgat: 78 bin 941
Kırıkkale: 53 bin 906
Kırşehir: 35 bin 919
Sivas: 33 bin 988
Çankırı: 22 bin
Kayseri: 11 bin
Erzurum: 11 bin
Kars: 11 bin

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.