AK Parti’de milletvekili mesaisi

AK Parti’de milletvekili mesaisi

AK Parti, milletvekili adaylarını belirlemeye başladı. AK Parti'de mayıs ayında yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 81 ildeki milletvekili aday belirleme işleminin ilk ayağı gerçekleştirilmeye başlandı.

AK Parti’de parti içerisinde milletvekili belirlemenin ilk ayağı olan teşkilat içi temayül yoklaması işlemine başlandı. AK Parti’de 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona ermişti. Aday adaylığı için başvuran 6 bin 25 milletvekili aday adayı için teşkilat temayül yoklaması, bugün 81 il başkanlığınca elektronik ortamda yapılıyor. Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

haber-ici-009.jpg

MİLLETVEKİLLERİ 11 NİSANDA BELLİ OLACAK

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek. Üst komisyon 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak. Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.