AK Parti'de reform hareketi: Yol haritası değişti

AK Parti'de reform hareketi: Yol haritası değişti

Tarihte ilk defa bir seçimi ikinci sırada bitiren AK Parti'nin, tüm il ve ilçe teşkilatlarından seçim sonuçlarıyla ilgili detaylı raporlar talep edildiği öğrenildi. Bu konuda AK Parti'nin yol haritasının değişeceği bilgisine ulaşıldı.

AK Parti'nin tarihinde ilk kez ikinci sırada yer aldığı bir seçimin ardından, yakın gelecekte seçim sonuçlarıyla ilgili bir dizi toplantı düzenlenecek. Tüm il ve ilçe teşkilatlarından seçim sonuçlarıyla ilgili detaylı raporlar talep edildi. Bu raporlar, Strateji Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmelerle birleştirilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Ardından, AK Parti'nin geleceğine yönelik yol haritası belirlenecek.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

AK Parti içerisinde, CHP'ye yöneltilen oyların kalıcılığına dair endişeler dile getirilirken, aynı zamanda bu oyların kalıcılığına dair ihtimaller de tartışılıyor. Son seçimlerin ardından düzenlenen toplantılarda, AK Parti'nin geleceğine yönelik izlenecek yol haritasının, CHP'ye giden oyların kalıcılığını belirleyebileceği ifade ediliyor. Parti kaynaklarına göre, bu yol haritası içerisinde, AK Parti'nin köklerine dönme gibi adımların yanı sıra, ilçe teşkilatlarından en üst düzeye kadar tespit edilen eksikliklerin ve hataların giderilmesine yönelik adımlar atılacak.

YENİLENMİŞ VE GÜÇLÜ ADIMLAR

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 2028 yılına kadar seçimsiz dört yıllık dönemi etkili bir şekilde kullanacaklarını belirtirken, ekonominin de sağlam temellere oturmasıyla birlikte, seçimlere "yenilenmiş ve güçlü" bir şekilde hazırlanmayı amaçladıkları görülmektedir. AK Parti kurmayları, bugüne kadar her problemde vatandaşın çareyi yine AK Parti’de gördüğünü hatırlatarak “Biz hâlen bu noktada olduğumuzu düşünüyoruz. Yerel seçimlerde bir kırılma yaşasak da bu engeli de aşacağız. Hiç kimse suçu birbirine atmadan, şapkasını önüne koyup gereğini yapacak. AK Parti olarak önümüzdeki dört yıllık süreçte tek tek hatalarımızı belirleyeceğiz ve bu hataları tamir edeceğiz. Milletin gönlünden çıkarsak, bir daha oraya giremeyiz. Milletin Cumhurbaşkanı ile bir sorunu yok. Bugün seçim olsa, yine Erdoğan kazanır. Ama iş AK Parti’ye gelince durum değişiyor. Cumhurbaşkanı ile AK Parti arasındaki makas açılıyor. Bu makasın açılmasını önlememiz lazım. Hatalarımız var. Herkes kabul ediyor. En küçük ilçe teşkilatından en üst parti yöneticilerine kadar herkes hatayı kendinde arayacak” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.