AK Parti’nin Ankara Büyükşehir adayı O mu? Kenan İmirzalıoğlu’nun yakın köylüsü

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir adayı O mu? Kenan İmirzalıoğlu’nun yakın köylüsü

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı merak edilirken, bir ismin öne çıktığı görülüyor. Bu isim, ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun yakın köylüsü olmasıyla dikkat çekiyor.

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. en çok da İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin adayları merak ediliyor. Özellikle AK Parti’nin Ankara ve İstanbul adayları heyecanla bekleniyor.

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı merak edilirken, bir ismin öne çıktığı görülüyor. Bu isim, ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun yakın köylüsü olmasıyla dikkat çekiyor.

AK PARTİ VE MHP’DEN ORTAK ADAY

AK Parti ile MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için ortak aday çıkarması bekleniyor. CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı yeniden aday göstereceğini açıklamıştı. Bu durumda, AK Parti ile MHP’nin çıkaracağı ortak aday, CHP’nin adayı Mansur Yavaş ile yarışacak.

ADI GEÇENLER

Peki AK Parti’nin ABB adayı kim olacak? Bu noktada pek çok aday adayı bulunuyor. ABB aday adaylarının başında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ABB eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan geliyor. Bu isimlerin bu göreve talip oldukları biliniyor. AK Parti’nin ABB adaylığı için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski Bakan Murat Kurum’un da adı geçiyor. ABB adayının bu isimlerden biri olması beklenirken, son kararı AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin vereceği ifade ediliyor.

erdogan-bahceli.jpg

TURGUT ALTINOK MU OLACAK?

Ankara kulislerinde Cumhur İttifakı’nın ABB adaylığı için en büyük şansın Turgut Altınok’ta olduğu belirtilirken, MHP’nin de bu isme sıcak bakacağı konuşuluyor. Altınok siyasete MÇP’de başlamış, MHP’de devam etmiş, daha sonra AK Parti’ye katılmıştı. Mansur Yavaş da eski bir MHP’li ve Yavaş’ın karşısında milliyetçi kökenli bir ismin aday çıkarılmasının etkili olacağı düşünülüyor.

KENAN İMİRZALIOĞLU İLE YAKIN KÖYLÜLER

Turgut Altınok nereli? Keçiören Belediye Başkanı olan Altınok, Ankara’nın Bala ilçesi Aşıkoğlu Köyü doğumlu. Altınok, ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile yakın köylü. İmirzalıoğlu Bala’nın Üçem köyünden. Kenan İmirzalıoğlu 12 yaşına kadar Üçem köyünde yaşadı. Aşıkoğlu ile Üçem, Bala’nın birbirine en yakın köyleri.

turgut-kenan.jpg

FARUK KOCA DA HEMŞERİLERİ

Bu arada Rizespor maçı sonrası sahaya girip Hakem Halil Umut Meler’i yumrukladığı için tutuklanan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca da Bala’lı. Koca’nın köyü ise, ilçenin diğer bir ucundaki Derekışla.

kenan-koy.jpg

Kenan İmirzaoğlu, çocukluğunun geçtiği Üçem Köyü'ne sık sık ziyaretlerde bulunuyor. Ailesi halen Üçem Köyü'nde ikamet ediyor. Üstteki fotoğrafta Kenan İmirzalıoğlu köyünde akrabaları ile birarada görülüyor.

Kaynak:Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.