Akaryakıta son 1 yılda yüzde 300'e yakın zam: Sektör ayakta kalma mücadelesi veriyor

Akaryakıta son 1 yılda yüzde 300'e yakın zam: Sektör ayakta kalma mücadelesi veriyor

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, son 1 yılda akaryakıta yapılan zamların yüzde 300'e yaklaştığını belirtti. Polat, artan vergilerin ve döviz kurlarının fiyatlara etki ettiğini dile getirdi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, son 1 yılda akaryakıta yapılan zamların yüzde 300'e yaklaştığını belirtti. Polat, artan vergilerin ve döviz kurlarının fiyatlara etki ettiğini dile getirirken, istasyoncuların ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.

İbrahim Polat yaptığı açıklamada, "Son 1 yılda akaryakıta yüzde 300 civarında zam geldi. Özellikle son 2 yıl içerisinde fiyatlar artmaya başladığı zaman, bizim de kar marjlarımız ortaya çıktı. Şu anda 140 dolara çıktığı zaman 17 ya da 20 TL'ye kullandığımız motorini şu anda 43 TL'ye tüketebiliyoruz" dedi.

2-001.jpg

ZAMLAR SEKTÖRÜ ZORLUYOR

Polat, akaryakıta 2021 yılından beri toplamda yüzde 550'ye varan bir zam yapıldığını ve son 1 yıl içerisinde de bu oranın yüzde 300'e yaklaştığını söyledi. Bu zamların ardında artan vergilerin döviz kurlarının ve enerji maliyetlerinin etkili olduğunu vurguladı.

İstasyoncuların kar marjlarının maktu olduğunu belirten Polat, "Biz istasyoncular olarak ayakta kalmak istiyoruz. Akaryakıtın girdiği her sektör enflasyonu tetikleyen noktalarda. Bizim şu an derdimiz milyonlar kazanmak değil. Biz istasyoncular olarak ayakta kalmak istiyoruz. Artık akaryakıtın girdiği her sektör enflasyonu tetikleyen noktalarda. Akaryakıtın girmediği hiçbir nokta yok ama akaryakıtçıların kar marjı maktu, yüzde değil" diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.