AKM önünde yürüten merdiven

AKM önünde yürüten merdiven

AKM önünde bulunan üst geçidin ne yürüyen merdiveni ne de asansörü çalışıyor. Vatandaş tepkili: “Süs olsun diye mi yapıldı?”

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde bulunan üst geçidin asansörü ile yürüyen merdivenlerinin çalışmaması üst geçidi kullanmak isteyen vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların caddenin karşısına geçmek için merdiven çıkmak zorunda kalmaları objektiflerimize yansıdı.

Bakımsız ve kir içinde

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi girişinde yer alan üst geçidin halinin içler acısı olması objektiflerimize yansıdı. Üst geçidin bakımsız ve kir içinde olması özellikle Atatürk Kültür Merkezi’ne fuara gelen vatandaşların tepkisine neden oldu. İşlek bir cadde üzerinde bulunan bir üst geçidin bu halde olmasının yanlış olduğunu belirten vatandaşlar üst geçidin temizlenip bakıma alınmasını istedi.

İnsanlar mağdur oluyor

Adından sıkça söz ettiğimiz ve yapılan fuarlar ile etkinliklere ev sahipliği yapan AKM’ye etkinlik için gelen vatandaşlar üst geçidi kullanırken zorluk yaşamaları ise tepki göstermelerine neden oldu. Üst geçidin bitap bir görüntüde olması merdivenlerin kirli bir halde bulunması ve asansörünün çalışmaması yaşlı vatandaşları kızdırdı. AKM’de sürekli etkinlik olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Buraya sürekli siyasiler ve bürokratlar geliyor. Çevre illerden bile vatandaşlar geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilenmesi gerekli. İnsanlar mağdur oluyor.” şeklinde konuştu.

Şehrin ücra bir köşesi değil

Merdivenlerin korkuluklarının bile kir içinde olduğunu belirten vatandaşlar, “Karşıdan karşıya geçmek için tek alternatifimiz bu üstgeçit fakat bizler gibi yaşlı insanlar merdivenleri çıkarken zorlanıyor. Asansör bozuk ve merdivenlerin korkulukları kir içinde. Üstgeçidin içi de çöplük gibi bunu temizlesinler ve bakımını yapsınlar. Burası şehirden uzak ücra bir köşe değil. Aksine şehrin merkezi ve sürekli aktif olarak kullanılan bir bölge.” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlar kullanamıyor

Bazı vatandaşlar ise yürüyen merdivenleri hiç çalışır bir şekilde görmediklerini belirterek, engelli vatandaşların üst geçidi kullanamadıklarını belirtti. Vatandaşlar, “İnsanlar önce asansöre bakıyorlar daha sonra yürüyen merdivene. İkisi de arızalı olunca üstgeçit kullanmaktansa canları pahasına karşıdan karşıya yoldan geçiyorlar. Yürüme engelli vatandaşlarımız ise mecburen caddeyi kullanıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Bu yapılan davranışı tasvip etmiyoruz ama insanları üstgeçit yerine yol kullanmaya teşvik ediliyor.” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.