Akşener’in istifası gerçek mi: Daha önce de görevi bırakmıştı

Akşener’in istifası gerçek mi: Daha önce de görevi bırakmıştı

İYİ Parti lideri Merak Akşener’in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, akıllara 2018’deki olaylar geldi. 24 Haziran seçimlerinde beklenen oya ulaşamayan Akşener, kurultayda aday olmayacağını açıklamış ancak görevine devam etmişti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaklaşan kurultay öncesinde genel başkan adayı olmayacağını açıkladı. Akşener, 30 yıllık siyasi kariyerinde Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldığını ve her kararının sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. Yaptığı yazılı açıklamada, partisinin Mahalli İdareler seçimlerine "hür ve müstakil olarak" girdiğini, bu kararın partiyi siyasi kutuplaşmanın dışına çıkarmayı amaçladığını vurguladı.

Akşener, karar alırken karşılaşabilecekleri zorlukların ve muhtemel negatif sonuçların bilincinde olduğunu belirterek, her türlü bedeli ödemeye razı olduğunu dile getirdi. Genel başkanlık için aday olmayacağını duyuran Akşener, gelecek için yapılacak seçimli olağanüstü kurultayda başkanlık için yarışmayacağını ifade etti.

1-001.jpg

2018’DE DE YAPMIŞTI

Siyasi çevrelere bomba gibi düşen haberin ardından akıllara Akşener’in bundan önceki benzer çıkışları geldi. İYİ Parti'de 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından başlayan "neden başarısız olduk" tartışması, Meral Akşener'in sürpriz genel başkanlığı bırakma kararıyla sonuçlanmıştı.

Akşener'in bırakma kararına karşı parti yönetimi ve milletvekilleri yapılacak olağanüstü kongrede Akşener'i tek aday gösterme kararı almıştı. Akşener parti içindeki karışıklıklara rağmen başkanlık görevini devam ettirmişti.

2-001.jpg

ÇELİŞKİLER HEP VARDI

Akşener, Altılı Masa'dan ayrılmasından üç ay önce söylediği, "Altılı Masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan hiçbirimiz kalkmayız" sözleriyle de gündem olmuştu.

Akşener ayrılık konuşmasında, “Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altlılı Masa, artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" diye konuşmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.