Akyurt Belediyesi ilçedeki parklar için ihaleye çıktı

Akyurt Belediyesi ilçedeki parklar için ihaleye çıktı

Akyurt Belediyesi İlçede kendisine ait parkları düzenlemek için bitki alım ihalesine çıktı. Belediye kaynaklarınca yapılan açıklamaya göre park düzenlemesi için yirmi bin köke yakın bitki satın alınacağı duyuruldu.

Akyurt Belediyesi, ilçedeki park ve bahçeleri düzenlemek için bitki alımı ihalesine çıktı. Yapılan açıklamada, açık ihale usulü ile yapılacak bitki alımı ihalesinde tekliflerin sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden yapılabileceği bildirildi. Habere konu olan ihalede tam tamına, 786 adet ağaç, 15 bin 960 adet çalı, otsu bitkiler ve sarmaşıklardan ise bin 700 adet alınacağı söylendi. Ayrıca, ihale ile ilgili ayrıntılı bilgiye EKAP’ ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir bilgisine değinildi.

akyurt-1-001.jpg

SON GÜN 3 KASIM

Akyurt Belediyesi’nin habere konu olan bitki alımı ihalesinin Beyazıt Mahallesi 9 Mayıs 90 Caddesi Akyurt – Ankara adresinde ve 3 Kasım 2023 Cuma saat 14.30’da gerçekleşeceği bilgisi verildi. Yapılan ihale duyurusunda, “İşe başlama tarihinden itibaren 15 takvim günü içerisinde tüm malların teslimi yapılacaktır. Bu kapsamda, mal/malzemelerin yükleme, nakliye ve boşaltma işlemleri idarenin mesai günleri ve saatleri içerisinde yüklenici tarafından yapılacak olup, yüklenici mal teslim gününden en az 2 (iki) gün önce konu ile ilgili İdareye bilgi verecektir” denildi.

akyurt-3.jpg

ŞARTLAR ŞU ŞEKİLDE

İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlilik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler ise şöyle: “İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, bilgiler idarece EKAP’tan alınır. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri. İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: İdare tarafından mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.”

akyurt-4.jpg

SADECE YERLİ İSTEKLİLER KATILABİLECEK

Akyurt Belediyesi’nin parklar için gerçekleştireceği İhale ile ilgili son olarak, ihaleye kimlerin katılabileceği aktarıldı. İhaleye yalnızca yerli isteklilerin katılabileceği dikkat çekilirken, şu ifadeler kullanıldı: “İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

akyurt-5-001.jpg

İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir. İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 takvim günüdür. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.