Ali Yalçın Kürt mü? Memur Sen Başkanı Ali Yalçın nereli?

Ali Yalçın Kürt mü? Memur Sen Başkanı Ali Yalçın nereli?

Cuma hutbesinde şehitler ile ilgili bölümü okumayan imama tepki gösteren Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’i hedefe oturtan Memur Sen Başkanı Ali Yalçın merak konusu oldu. Ali Yalçın Kürt mü? Ali Yalçın nereli?

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı olan Ali Yalçın ile ilgili internette çarpıcı bir sorgulama yapılıyor. İnsanlar Ali Yalçın Kürt mü, Ali Yalçın nereli sorularının cevaplarını arıyor. Bunun nedeni ise bu ismin Diyarbakır Kulp Kaymakamına gösterdiği tepki.

Önceki gün Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dikkat çeken bir olay yaşandı. Cami imamı Cuma hutbesinde şehitler ile ilgili bölümü okumadı. Bu esnada camide olan Kulp Kaymakamı Burak Akeller, imamı uyararak, hutbenin tamamını okumasını istedi. Kaymakam Burak Akeller, namaz çıkışı da imamın odasına giderek, hutbede şehitler ile ilgili bölümü okumamasına tepkisini gösterdi.

burak-akeller.jpg

İmam tartışmanın ardından açıklamalarda bulunarak, Kaymakam’ın kendisini darp ettiğini ileri sürdü.

Bunun üzerine Hükümet’e yakınlığı ile bilinen yetkili sendika Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın’dan ilginç bir açıklama geldi.

ALİ YALÇIN’IN AÇIKLAMASI

Ali Yalçın x’ten yaptığı açıklamada, olayın aslının ne olduğunun ortaya çıkmasını beklemeden Kaymakam’a tepki gösterip “Bu nasıl bir çiğliktir. Bu nasıl bir hamlıktır. Böyle mülki amir mi olur Allah aşkına! Kaymakamın, masumlaştırmak için yaptığı hiç bir gayretin bu çirkinliği örtmeyeceğini, hasıraltı edilmeyeceğini düşünüyor, İçişleri Bakanlığının gereğini yapacağına inanıyorum” dedi.

ali-yalcin-kulp.jpg

Yine Memur Sen’e bağlı olan Diyanet Sen Başkanı da benzeri bir açıklamada bulunarak, Kulp Kaymakamı’na tepki gösterdi.

Bunun üzerine değişik il ve ilçelerden çok sayıda Vali ve Kaymakam’dan Burak Akeller’e destek geldi, Ali Yalçın’a ise tepki…

İÇİŞLERİ DOĞRULADI: HUTBENİN TAM OKUNMASINI SAĞLAMIŞTIR

Nitekim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde “şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan” cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz.” dedi.

ali-yalcin.jpg

Yaşanan olay ve tüm bu açıklamalar sonrası Ali Yalçın merak konusu oldu. Ali Yalçın Kimdir, Ali Yalçın nerelidir, Ali Yalçın Kürt mü sorularının cevapları aranmaya başladı.

ALİ YALÇIN KÜRT MÜ?

1975 Tokat Artova’nın Ahmetdanişment Köyü doğumludur. Ahmetdanişment Köyü İlkokulu, Artova YİBO, Tokat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü Talaşlı Üretim Öğretmenliği mezunudur. Milli Gençlik Vakfı kökenlidir. Gençliği MGV’De geçmiştir. Memuriyete Şırnak İstiklal İlköğretim Okulu'nda başlamıştır. Ali Yalçın, daha sonra İstanbul Sultanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı, Maltepe Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdür Vekilliği, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Kurucu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu sırada Memur-Sen İstanbul İl Sekreterliği yaptı. Sonraki dönemlerde önce Eğitim Bir Sen Başkanı oldu, ardından Memur Sen Genel Başkanı seçildi ve halen bu görevleri sürdürmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.