Allah’a Büyük Saygısızlık

Allah’a Büyük Saygısızlık

Türkiye’nin en büyük içki firmalarından birinin 2011 yılında çıkardıkları içkiye Allah’ın 99 isminden biri olan ‘âlâ’ (yüce) adını verdiğini fark eden vatandaşlar sosyal medyada imza kampanyası başlattı. Kampanyaya kısa sürede 30 binden fazla kişi imza at

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Allah’ın isimlerinden biri olan ve aynı zamanda ayet ismi olan "âlâ" (yüce) adının bir içkiye verildiğinin fark edilmesi sonucu başlatılan imza kampanyasına kısa sürede 30 kişi katıldı. Türkiye’nin en büyük içki firmalarından birinin 2011 yılında çıkardıkları içkiye özellikle bu ismin verildiğini düşünen duyarlı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bu zamana kadar bu durumun fark edilmemesi ve yetkililerin böyle hassas bir ismin içkide kullanılmasına izin verilmesi ise büyük eleştirilere neden oldu.

HEM ALLAH’IN İSMİ HEM AYET

İmza kampanyasını başlatan duyarlı vatandaş şu açıklamayla içki şirketini kınadığını ve herkesi duyarlı olmaya davet ettiğini ifade etti: “Yeni Rakı’nın, Allah’ın isimlerinden biri olan ve aynı zamanda ayet ismi olan "âlâ" (yüce) adıyla rakı serisi çıkarmasını kınıyor ve değiştirilmesini talep ediyoruz. Kampanyayla ilgili gelişmeleri paylaşacağım, lütfen desteklerinizi esirgemeyin.”

DEĞERLERİMİZİN İÇİNİ BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Dini hassasiyetin korunması gerektiğini savunan ve toplumun sinir uçlarına dokunacak uygulamaların yapılmaması gerektiğini söyleyen Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan, “Allah’ın isimleri içki şişelerini süsleyemez. Dinimiz içki şişelerine isim olamayacak kadar eşsiz ve değerlidir. Ebu Cehil öldü torunları izini sürmeye çalışıyor. Değerlerimizin içini boşaltmaya çalışan bütün çirkin girişimleri kınıyorum. Bu durumu lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

ALLAH’TAN HİÇ Mİ KORKMUYORSUNUZ

Allah’ın isimlerinden biri olan El-Âlâ (Ala) yüce, üstün, en yüce; en ulu, en üstün, en yüce olan anlamlarına gelir. Kampanyayı imzalayarak durumu tepki gösteren vatandaşların bazı yorumları şöyle: “Haram işliyorsunuz, hem de Allah'ın adını kullanarak. Hiç mi korkunuz yok”, “Bu ahlaksızlık ve saygısızlıktır. Ben bir Müslüman olarak bunu kabul edemem ve bu saygısızlığa karşı sessiz kalamam”, “Rabbimin haram kıldığı bir ürünün üstünü Allah’ın ismi kaplayamaz. Buna tahammül edilemez”, “İmzalıyorum çünkü haram olan bir içeceğin üzerine kutsal isim yazılmaz terbiyesizliktir hakaret olarak görüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.