Almanya başbakanından Gazze’ye yardım çağrısı

Almanya başbakanından Gazze’ye yardım çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin’de basın toplantısı düzenledi. Scholz, İsrail yetkililere yapacağı görüşmede Gazze’ye yapılan yardımların arttırılması gerektiğini söyleyeceğini belirtti.

Almanya başbakanı Olaf Scholz, Berlin’de yaptığı toplantıda İsrailli yetkililerle yapacağı görüşmede Gazze’ye yardımları ele alacağını, bu yardımların ölçeğinin artması gerektiğini söyledi.

“İNSANİ YARDIMLARIN GAZZE’YE ULAŞMASI GEREK”

Almanya Başbakanı Scholz, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ”İsrail’de hükümet başbakanı, cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerle görüşeceğim. Ayrıca rehinelerin ve kaçırılan İsraillilerin yakınlarına yardımcı olmak ve onların bakış açılarını anlamak için onlarla da konuşacağım. Zor bir durumla karşı karşıyayız. Yardımların Gazze’ye daha büyük ölçekte ulaşması gerekiyor. Bu da konuşmam gereken bir konu olacak. Askeri gelişmelerin devam etmesinden endişe ediyoruz. Özellikle de Refah’ta kapsamlı bir saldırının çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine yol açma riski var ki bu çok korkunç olur ve her ne pahasına olursa olsun kaçınılması gerekir. Bu nedenle bu konu da konuşulması gereken bir konudur” şeklinde konuştu.

“İSRAİLİ DESTEKLİYORUZ”

Başbakan Scholz, İsrail’e destek verdiklerini söyleyerek, “İsrail uluslararası hukuka riayet etmeli, sivil kayıplar önlenmeli ve insani yardımların Gazze’ye ulaşması gerek” dedi. Scholz konuşmasına şöyle devam etti:

“Kendi ülkesini savunması konusunda İsrail’in yanında yer alıyoruz ve Hamas’ın saldırılarına karşı kendini savunmaya hakkı vardır. Aynı zamanda uluslararası hukuk kurallarına riayet edilmesi, sivil kayıpların önlenmesi, insani yardımların Gazze’ye ulaşması ve barışa yönelik uzun vadeli gelişmelerin ele alınması önemlidir. Bu ziyaret sırasında tüm bunları yoğun bir şekilde yapacağım ve işte bu nedenle şimdi, tam da bu zaman da gerekli” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.