Almanya DAVA Partisi başkanı kimdir? Almanya DAVA Partisi üyeleri kimdir? Teyfik Özcan kimdir?

Almanya DAVA Partisi başkanı kimdir? Almanya DAVA Partisi üyeleri kimdir? Teyfik Özcan kimdir?

Almanya’da yeni kurulan DAVA Partisi ülkenin gündemine oturdu. Siyasi oluşumun ülkedeki Türkleri temsil edeceği belirtildi. Peki Almanya DAVA Partisi başkanı kimdir? Almanya DAVA Partisi üyeleri kimdir? Teyfik Özcan kimdir?

Almanya'da yaşayan Türklerin öncülüğünde kurulan yeni siyasi oluşum "Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak - DAVA" 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırlıklara başladı.

Almanya DAVA Partisi başkanı kimdir? Almanya DAVA Partisi üyeleri kimdir? Teyfik Özcan kimdir?

Oluşumun başkanlığını Gazeteci Teyfik Özcan üstlenirken Almanya'nın tanınmış avukatlarından Fatih Zingal, Almanya Federal Liyakat Nişanı sahibi Dr. Ali İhsan Ünlü ve Dr. Mustafa Yoldaş gibi önemli isimler de DAVA'nın çatısı altında yer alacak.

2-001.jpg

TÜRKLER TEMSİL EDİLECEK

DAVA'dan yapılan yazılı açıklamada oluşumun hedefinin mevcut partiler tarafından temsil edilmeyen birçok vatandaş için yeni bir siyasi merkez olmak olduğu belirtildi.

Açıklamada "Misyonumuz, bugüne kadar kararlarda büyük ölçüde reddedilmiş kalan, siyasi olarak temsil edilmeyenlerin güçlü sesi olmaktır. DAVA, bu siyasi boşluğu tamamlayacaktır ve kendisini kararlı bir şekilde siyasi katılıma adamıştır. Çeşitliliğe ve hoşgörüye açık bir bağlılıkla kendimizi milliyetçiliğe, yabancı düşmanlığına, Müslüman karşıtı ırkçılığa ve antisemitizme karşı kesin şekilde konumlandırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Almanya genelini kapsayan listeleriyle birlikte siyasi yolculuğa başlayan DAVA, Türk diasporasının sesini Avrupa Parlamentosu'nda daha etkili bir şekilde duyurmayı hedefliyor. Oluşum çeşitliliğe vurgu yaparak, toplumun farklı kesimlerinden gelen bireyleri temsil ederek siyasi arenada daha geniş bir tabana hitap etmeyi amaçlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.