Altan Öymen kimdir? ANKA’nın sahibi Altan Öymen kimdir?

Altan Öymen kimdir? ANKA’nın sahibi Altan Öymen kimdir?

Altan Öymen kimdir? Altan Öymen mesleği ne, kaç yaşında? Altan Öymen neden gündem oldu? Altan Öymen’e ne oldu? Altan Öymen neden gündem oldu? gibi birçok soru gündemde yer alarak en çok arananlar listesinde. Peki kimdir Altan Öymen…

Altan Öymen kimdir? Altan Öymen mesleği ne, kaç yaşında? Altan Öymen neden gündem oldu? ANKA’nın sahibi kimdir? Altan Öymen neden gündem oldu? gibi birçok soru gündemde yer alarak en çok arananlar listesinde. Peki kimdir Altan Öymen… İşte Altan Öymen’in kim olduğunun cevabı haberimizde.

ALTAN ÖYMEN KİMDİR?

20 Haziran 1932 tarihinde doğan Altan Öymen 90 yaşında. Trabzon'da dünyaya gelen Öymen, Çerkes asıllı bir ailenin 3 çocuğundan biridir. Altan Öymen İlköğretimi Ankara'da tamamlayan Altan Öymen, 1955 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1972 yılında Anka Haber Ajansı'nı kuran Altan Öymen, bu kurumu 1979 yılına kadar yönetti. Yurt içi ve yurt dışı radyo ile televizyonlar için haber yayınları ve belgeseller hazırlamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Altan Öymen, Radikal Gazetesi'nde köşe yazıları yazmıştır.

Altan Öymen eski Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanıdır. Genel Başkanlık görevini 1999-2000 yılları arasında sürdüren Altan Öymen, Bülent Ecevit tarafından kurulan 40. Türkiye Hükûmeti'nde Turizm ve Tanıtma Bakanı olarak yer aldı. 1977 ve 1995 Türkiye genel seçimleri'nde CHP milletvekili olarak meclise girmiştir.

1999 Türkiye genel seçimleri'nde partisi CHP'nin meclis dışında kalması nedeniyle genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın istifasının ardından 1999 yılında düzenlenen 27. Olağanüstü Kurultay'da yeni genel başkan seçilmiştir. Bu görevi 15 ay sürdürmüştür. 2000 yılında yapılan kurultayda yapılan yeni seçimle genel başkanlığı Deniz Baykal'a devretmiştir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.