Altgeçitler Mide Bulandırıyor

Altgeçitler Mide Bulandırıyor

Başkentlilerin yoğun olarak kullandığı Kayaş Sincan banliyö tren vagonları ve alt geçitlerinin durumu içler acısı halde. Başkent'e yakışmayan görüntüler vatandaşı canından bezdirmiş durumda.

MURAT BÖLÜK / HABERVAKTİM-

Başkent’in toplu taşımada büyük bir yükünü paylaşan ve günde yaklaşık 35 bin yolcunun kullandığı Kayaş- Sincan banliyö tren alt geçitleri çöplüğe dönmüş durumda. Vatandaşların defalarca şikayetine rağmen alt geçitlerin 'Mide bulandırıcı' hali bir türlü çözülmedi. Vatandaşlar alt geçitten geçerken pis kokudan etkilenmemek için ağız ve burunlarını kapatıyor.

MİDEMİZ BULANIYOR

İşe gidip gelmek için mecburen tren kullanmak zorunda olduğunu söyleyen Serkan A, "Midemiz bulanıyor biz de mecburen ağız ve burnumuzu kapatmak zorunda kalıyoruz. Çok ağır derece de idrar ve çiş kokuyor. Dayanılmayacak bir kokusu var ama mecburuz" dedi.

BAĞDERESİ VE ÜREĞİL İSTASYONLARI KADERİNE TERK EDİLDİ

Bağderesi Durağı önceden de pisti hala pis diyen Ayşe T. "Alt geçidi aydınlatan lambaların olmadığını söyleyerek “Geceleri karanlık olduğu için korkuyoruz o yüzden bu durağı kullanamıyoruz. Çoluk çocuğumuzun başında bir iş gelmesinden korkuyoruz, kullanmalarına müsaade etmiyoruz” diye konuştu.

KOKUSU İNSANI KENDİNDEN GEÇİRİYOR

Ağrıdan Ankara’ya misafir geldiğini söyleyen Mehmet İzgü, görüntünün Başkent' e yakışmadığını belirterek, "Burası Büyükşehir olmasına rağmen çok basit duruyor. Alt geçitten geçerken koku insanı kendinden geçiriyor. Çok pis, çalışan eleman yok. İstasyon değil çöplük adeta" şeklinde konuştu.

TUVALET DİYE KULLANILIYOR

İstasyonda görevli Yılmaz B. "Her akşam temizleniyor fakat gece saatlerinde denetim olmadığı için bazı kendini bilmezler gelip burayı tuvalet niyetiyle kullanıyorlar. Gündüz burada mendil satan küçük çocuk akşam duvarlara küfürler yazıyor, sabah biz yeniden boyamak zorunda kalıyoruz" dedi.

ELEMAN SAYISI YETERSİZ
İstasyon temizliği için eleman sayısının yetersiz olduğunu dile getiren istasyon görevlisi Ali A. ise "Temizliğe bakan iki temizlik görevlisi var. Onlarda bütün durakları temizleyemiyor.  Eleman istiyoruz fakat TCDD zarar ediyoruz diyerek başka eleman göndermiyor" şeklinde konuştu.

VAGONLARININ HALİ İÇLER ACISI

Banliyö koltuklarının temiz olmadığından yakınan bir grup vatandaş ise, "Banliyö vagonlarının hali içler acısı bir durumda. Koltuk altları ve kapı giriş çıkışları çok kirli. Sadece yüzeysel temizlik yapıldığı için koltukların altlarının rahatsız edici görüntüsü vatandaşlar tarafından da artık benimsenmiş halde" diye tepki gösterdi.
 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.