Altıağaç'ta başıboş köpek tehlikesi: "Evlerimize giremiyoruz"

Altıağaç'ta başıboş köpek tehlikesi: "Evlerimize giremiyoruz"

Mamak Altıağaç’ta mahalle sakinlerinin başı sokak köpekleriyle dertte. Özellikle hava karardığında apartman girişlerinde, parklarda ve kaldırımlarda sıkça görülen köpekler mahalle sakinlerinin evlerine girip çıkmalarına bile engel olabiliyor.

Mamak’ın Altıağaç Mahallesi’nde başıboş köpekler mahalle sakinlerine korku salıyor. Köpekler toplu halde gezerek vatandaşların sokaklarda güvenle gezmesine engel oluyor. Özellikle hava karardığında apartman girişlerinde, parklarda ve kaldırımlarda sıkça görülen köpekler mahalle sakinlerinin evlerine girip çıkmalarına bile engel olabiliyor. Konu ile ilgili konuşan bir mahalle sakini, “Hava karardığında bu köpekler daha tehlikeli oluyor. Apartmanların önünde oluyorlar bu yüzden evimize de girip çıkamıyoruz” dedi. Çocuklarını güvenle parka ve sokağa çıkaramadıklarını ifade eden mahalle sakinleri yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

3-001.jpg

EVLERİMİZE GİREMİYORUZ

Evlerin önünü ve kaldırımları mesken tutan başıboş köpekler nedeni ile evlerine rahatça girip çıkamadıklarını belirten mahalle sakinleri, “Evlerimize girerken apartmanın önünde köpek varsa giremiyoruz. Özellikle kadınlar ve çocuklar bu köpeklerden çok korktukları için gün içerisinde rahat bir şeklide parka bile gidemiyorlar. Sokaklarda güvenli bir şekilde yürüyemiyorlar. Son dönemde mahallemizde sayıları iyice arttı. Saldırı haberleri de alıyoruz. Bu nedenle işe gidip gelirken bile tedirgin oluyoruz“ diye konuştu.

altiagac.jpg

HAVA KARARINCA SALDIRGANLAŞIYORLAR

Mahalle sakinleri, başıboş köpeklerin hava karardığında saldırganlaştığını belirterek, “En azından gündüz uyuyorlar ve daha sakin oluyorlar. Ama hava karardığında çok fena bir şekilde saldırganlaşıyorlar. İşe hava karanlıkken gidip gelen komşularımızdan saldırıya uğrayanlar oldu. Birilerinin canı yanmadan yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

1.jpg

TOPLU HALDE GEZİYORLAR

Toplu halde gezen köpek sürülerinin birbirleri ile de kavga ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, başıboş köpeklerin alan koruma kavgası ettiğini şöyle ifade etti:

“Köpeklerin doğasında korumacılık güdüsü bulunuyor. Kendi alanlarını belirliyorlar ve o alana yaklaşan her şeyi saldırarak uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bu şey başka bir hayvan da olabiliyor, insan da olabiliyor. Köpeklerin mahallemizdeki alanları hepimizin kullandığı kaldırımlar, parklar ve sokaklar. Mahallemizde buralarda bulunan köpeklerde ciddi bir artış oldu. Yakında sokağa çıkamayacağız. Bu nedenle acil bir çözüm bulunması gerekiyor.”

faketmez.jpg

“ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Mahalle sakinleri henüz hiçbir şey için geç olmadığını belirterek, “Sıcakta, yağmurda, karda ve kışta bu sokakları mesken tutmuş köpekler de ömürlerinin yarısı kadar yaşayabiliyorlar. Biz de evimize dahi girip çıkarken tedirgin oluyoruz. Mahallemizde saldırı vakalarının arttığını görüyoruz. Kimsenin canı yanmadan, anneler çocuklarından ayrılmadan yetkililerden bir çözüm bulmasını ve en kısa sürede hayata geçirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.