Selçuk Geçer ve İslam Memiş'ten çarpıcı altın tüyosu

Selçuk Geçer ve İslam Memiş'ten çarpıcı altın tüyosu

Son aylarda istikrarlı bir şekilde artan altın fiyatları bir anda aşağı veya yukarı doğru pik yapar mı? Küçük büyük her altın yatırımcısı bu sorunun cevabını ararken, Selçuk Geçer ve İslam Memiş çarpıcı tüyolar verdi: Kriz geliyor, altın fırlayabilir.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını sosyal medya hesabından uyardı. Ekonomist Selçuk Geçer de, altın yatırımcısına yaşanacak gelişmelerle ilgili uyarılarda bulundu. Detaylar haberimizde.

İsrail- Filistin arasında yaşanan savaş piyasaları etkiledi.

Her dönemde önemli bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkan altın, yaşanan küresel gelişmeler karşısında değerini hızla artırdı. Ancak altının yönü bu hafta aşağı yönlü olarak değişti. Uzmanlar bu konuda açıklamalarda bulundu.

altn.jpg

'' SON DEMLER ''

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, gram altınının yaklaşık 40 lira geri çekilmesiyle ilgili olarak, “son demler” değerlendirmesini yaptı.

İslam Memiş "1.860’ın altına geriledi. Kalan yüzde 25 için 1.930 görülür umuduyla. Gram tarafı şimdilik 40 lira geriledi. Son demler.'' dedi.

Memiş '' Sokakta karşılaştığım herkes “borsaya girdim” diyor. Hayırlısı olsun inşallah. Yüzlerce kez “yatırımcı nasıl olmalı?” diye anlatıp duruyoruz. Nefis ile imtihan zor iş. “Hakkınızda hayırlısı olsun” diyorum. '' ifadelerine yer verdi.

'' DALGALANMA VAR''

Altın, dolar, euro hakkında yaptığı açıklamalarla tanınan Ekonomist Selçuk Geçer, bu kez altınla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Geçer şu anki fiyatların alım yapmak için uygun olmadığını belirtti. Türkiye'de ucuz altın döneminin şu aşamalarda kapandığını ve 1900 dolar üzerinden altın almanın şu aşamada mantıklı olmadığını söyledi.

Geçer, gelecek aylarda altın konusunda yaşanacak gelişmeler için "Altın fiyatlarında büyük bir dalgalanma var. Çok geniş bir bant aralığında hareket eden ve aniden 1800 dolar seviyelerine düşüp sonrasında 2000'e sıçrayan bir altın görüyoruz. Bu nedenle her fiyat kırılmasında hemen hoplayıp zıplamayacağız. Sakin kalıp, iyice bakarak önümüzü göreceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

''İLERLEYEN HAFTALARDA YÜKSELEBİLİR''

Selçuk Geçer '' İlerleyen haftalarda yaşanacak bir petrol krizi, altın krizi, ekonomik verilerde tutarsızlık yeni bir faiz artırımına neden olabilir. Elbette yapılacak bu faiz artırımı da altın fiyatlarındaki baskıyı yukarı çekecektir.'' dedi.

''GELECEK BİR KRİZ HABERİ ALTIN FİYATLARINI TETİKLEYEBİLİR''

Yeni bir krizin eşiğinde olduğumuzu ifade eden Geçer '' Dünyadaki kriz riski giderek artıyor. Evet, Orta Doğu tarafında yeni bir şey yaşanmayacak gibi. Bölgedeki Arap ülkeleri lafla İsrail'e kafa tutsa da, icraat olarak hiçbir şey yapmamaya ve 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar. Ancak gerek o bölgede gerekse de Pasifik tarafında işler kızışabilir. '' ifadelerini kullandı.

Geçer '' Yakın gelecekte görkemli jeopolitik riskler kapımızda olacak ve bunların yaşanması, altın fiyatlarını tarihi seviyelere çekecek. '' dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum