Altın alacaklar dikkat! Yeniden rekor kırdı

Altın alacaklar dikkat! Yeniden rekor kırdı

Jeopolitik gerilimler altın fiyatlarının belirlenmesinin önemli bir adımını oluşturuyor. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinden sonra Ortadoğu'da tansiyon yükseldi. Bu durum altın fiyatlarına yansıyarak rekor seviyeye ulaştı.

Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimler altın fiyatlarının belirlenmesinde etkili bir durum oluşturuyor. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinin ardından dünyanın gözü kulağı İran'a çevrildi. Artan Ortadoğu krizi altın fiyatlarına da yansıdı. Ons altın 2440 dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı.

GÖZLER İRAN'DA

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin içinde bulunduğu helikopter dün akşam saatlerinde kaza yaptı. Reuters'a konuşan İranlı yetkililer, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanını Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle arama kurtarma ekipleri helikopterin bulunduğu 15 saat sonra ulaşılırken, enkaz alanında 'yaşam belirtisinin olmadığı' söylendi.

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. İran medyası, Reisi ve beraberindeki 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ALTIN REKOR KIRDI

12 Nisan’da 2431 dolarla tüm zamanların rekor seviyesini gören ve düşüşe geçen ons altın; bu hafta başında 2440 dolarla yeni zirve noktasını test etti. Sabah saatlerinde fiyatlarda 2435 dolara yakın denge arayışı devam ediyor.
Gram altın da bu sabah 2529 TL’yi görerek, geçen ayki zirve seviyelerine oldukça yaklaştı. Gram fiyatı da sabah saatlerinde 2525 TL’ye yakın seyrini sürdürüyor.

Kapalıçarşı’da gram fiyatı 2502 TL-2551 TL alım ve satım aralığında seyrederken; kuyumcularda çeyrek altın sabah saatlerinde 4 bin 144 TL, yarım altın 8 bin 288 TL ve tam altın da 16 bin 498 TL’de satılıyor.

ALTINDA HEDEF VE BEKLENTİ

Hafta başında dolar endeksinde 104,45 ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde %4,42 seviyesine yakın seyir devam ediyor. FED’den yakın bir gelecekte faiz indirimi beklentilerinin yükseldiğini hatırlatan analistler; jeopolitik risklerin de devreye girmesiyle birlikte, şu anda bütün şartların, altın fiyatlarını desteklediğini aktarıyor.

ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT!

Ons altında 2400 dolar seviyesinin ilk destek olduğu, 2430 doların da kritik direnç konumunda bulunduğu belirtiliyor. Fiyatlarda kısa vadede bu bant aralığı önemli bir destek olarak öne çıkarken; 2430 dolar üzerindeki kalıcılık halinde, yükseliş ivmesinin de hızlanabileceği ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.