Altın piyasasında endişe verici gelişme: Darphane talebe yetişemiyor!

Altın piyasasında endişe verici gelişme: Darphane talebe yetişemiyor!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Memiş analizinde, altın kıtlığı nedeniyle gelecek dönemde oluşabilecek risklere ışık tuttu.

Altın ve para piyasaları alanında uzmanlaşmış İslam Memiş, piyasalarda yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Memiş Haberglobal'de yayımlanan bir analizinde, altın kıtlığı nedeniyle gelecek dönemde oluşabilecek risklere vurgu yaptı ve yatırımcılara önerilerde bulundu.

1-005.jpg

DARPHANE YETİŞEMİYOR

Memiş'in değerlendirmelerine göre gram altında kısa vadede 3000 lira seviyesinin hedef olarak belirlendi. Bu seviyenin üzerinde de hareketlerin gözlemlenebileceği belirtildi. Memiş’in dikkat çeken uyarıları arasında altın piyasasında yaşanan kıtlık durumu ve bu durumun fiyatlara etkisi de yer alıyor.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre çeyrek altın üretiminde yaşanan artışın, talepteki yoğunluğun bir göstergesi olduğunu ifade eden Memiş, 2023 yılında çeyrek altın üretiminin rekor seviyeye ulaştığını belirtti. 2024'ün ilk çeyreğinde talep artışının üretimde sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu vurguladı.

Özellikle çeyrek altın fiyatlarında yaşanan işçilik maliyetlerindeki artışın endişe verici olduğunu dile getiren Memiş, durumun yatırımcıları tedirgin ettiğini ve gelecek dönemde fiyatların nasıl etkileneceğinin merak konusu olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.