Altın piyasasında yeni dönem: Seri numaralı altınlar geliyor

Altın piyasasında yeni dönem: Seri numaralı altınlar geliyor

Finans analisti İslam Memiş, altın piyasasında büyük değişiklikler getirecek yeni bir uygulamayı duyurdu. Memiş, altın üretiminde artık her altının seri numaralı olarak basılacağını ve bu sayede kayıt altına alınarak takip edilebileceğini açıkladı.

İslam Memiş, altın piyasasına dair beklentilerini ve yeni uygulamaları paylaşarak, yatırımcıları bilgilendirdi. Altınların seri numaralı basılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, yeniliklerin altın piyasasında şeffaflığı artıracağını belirtti.

"Altın basımında yeni döneme giriyoruz. Rafinerilerin ve Darphane'nin ürettiği tüm altınlar, seri numaralı bir basım ile kayıt altına alınacak. Bu sayede her bir altının en son sahibi kolaylıkla tespit edilebilecek," diyen Memiş, yeni adımın piyasa güvenliğini artıracağını ifade etti.

Memiş, yastık altı altınlar için yeni uygulamaların da devreye gireceğini belirtti. Bugüne kadar birçok uygulamanın devreye girdiğini ve ekonomiye kazandırıldığını söyleyen Memiş, "Bundan sonra daha yüksek faiz getirili teklifler sunulabilir," diyerek yatırımcıları teşvik etmeyi planladıklarını dile getirdi.

2-002.jpg

KUYUM SEKTÖRÜNDE DARALMA BEKLENTİSİ

Yeni yasal düzenlemelerle kuyumculuk sektörünün zorlaşabileceğini vurgulayan Memiş, "Küçük mağazaların çoğu kapatmak zorunda kalabilir. İran örneği gibi, sektör ciddi bir daralma yaşayabilir," dedi. Bu düzenlemelerin sektördeki kayıt dışılığı azaltmayı hedeflediğini belirtti.

Yeni dönemde dijital cihazların zorunlu hale geleceğini açıklayan Memiş, "Her şeyin kayıt altında olacağı yeni cihazlar ile satışlar için hesap makinesine benzer cihazlar zorunlu hale gelebilir," dedi. Cihazlar sayesinde altın alım satım işlemlerinin daha şeffaf ve denetlenebilir olacağı öngörülüyor.

İslam Memiş, altın fiyatlarındaki dalgalanmalar konusunda da yatırımcılara seslenerek, "Panik yapmayın" uyarısında bulundu. 2024 yılında altın yatırımcılarının mutlu olacağını öne süren Memiş, gram altının yılbaşında 2 bin 50 TL iken 2 bin 452 TL seviyesine ulaştığını belirtti. "Gram altın sadece 5 ayda 400 TL değer kazandı," dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.