Altındağ'da 'Bir Şiir, Bir Nefes' rüzgarı esti

Altındağ'da 'Bir Şiir, Bir Nefes' rüzgarı esti

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Altındağ Gençlik Merkezi’nde ‘Bir Şiir Bir Nefes’ yarışması yapıldı. GSB Altındağ Gençlik Merkezi Müdürü Bahadır Gökhan Özçelik, “Şiir zaten değerliydi fakat gençlerin şiire verdiği değer daha da değerli” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından Altındağ Gençlik Merkezi’nde, ‘Kültür ve Sanat’ yarışmaları heyecanı başladı. İlk olarak ‘Bir Şiir, Bir Nefes’ yarışmasının ilçe ön elemeleri yapıldı. 18-25 yaş aralığında jüri karşısına çıkan gençler Ankara il finalinde Altındağ ilçesini temsil edecek. Programa katılan GSB Altındağ Gençlik Merkezi Müdürü Bahadır Gökhan Özçelik, “Bu kadar genci bir arada görmek bizleri çok mutlu etti. Şiir zaten önemli bir kavramken gençlerin şiire verdiği değer daha da kıymetli” dedi.

83aaa140-ca54-42c1-9329-ec5e03fc1c9f.jpg83aaa140-ca54-42c1-9329-ec5e03fc1c9f.jpg

ŞİİRE VERİLEN DEĞER ÇOK ÖNEMLİ
Yarışmaya katılan gençlere duygu ve düşüncelerini aktaran GSB Altındağ Gençlik Merkezi Müdürü Bahadır Gökhan Özçelik, “Bu kadar genci bir arada görmek bizi çok mutlu etti. İyi ki geldiniz. İyi ki katıldınız. Şiir zaten önemli bir kavramken gençlerin şiire verdiği değer daha da kıymetli bir durum. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık olsun” dedi.

56fb6281-7338-4c30-ab54-535d89ea8c8a.jpg

KAZANAN İL FİNALİNDE ALTINDAĞ’I TEMSİL EDECEK

‘Bir Şiir, Bir Nefes’ yarışmasında kadın kategorisinde Şeyma Nur Mutlu ve erkek kategorisinde Muhemmed Emin Mutlu isimli iki kardeş farklı kategorilerde yarıştı. Şiire gönül vermiş iki kardeşin yarışmaya aynı anda katılması, yarışmaya damga vuran olaylardan oldu. Elemelerin ardından kadın ve erkek olarak kendi kategorilerinde temsil hakkı kazanacak yarışmacılar, 26-27 Ocak 2023 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda düzenlenecek olan Ankara il finalinde Altındağ adına yarışacak.

13e82881-d000-4489-8049-ff2b878eea99.jpg

ANKARA BİRİNCİSİ BÖLGE FİNALİNE GİDECEK

İlçe elemelerinin ardından gerçekleştirilecek olan il finalinde Ankara birincisi olan yarışmacı, İç Anadolu bölge finalinde başkent Ankara’yı temsil edecek. 14-15 Şubat 2023’te Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan yarışmaya Ankara’dan hangi gençlerimizin katılacağı ise şimdiden merak konusu.

e4f448c9-b77d-4a0a-8527-587246a1725c.jpg

Yarışmaya katılan Bedirhan Şahin, Sezai Karakoç’tan ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’, Ali Emre Küçüktabak, Arif Nihat Asya’dan ‘Bayrak’, Rümeysa Özdemir, Nurullah Genç’ten ‘Söyle Bana Hindiba’, Beyzanur Elmas, Mevlana İdris Zengin’den ‘Deniz Heykel Tutmaz’, Ömer Faruk Ateş, Hz. Mevlana’dan ‘Etme’, Hasan Mert Hayvalı, Necip Fazıl Kısakürek’ten ‘Sakarya’, Ece Ata, Can Yücel’den ‘Her Şey Sende Gizli’, Muhammed Emin Mutlu, Mehmet Akif Ersoy’dan ‘Bülbül’, Şeymanur Mutlu, Yavuz Bülent Bakiler’den ‘Cebeci İstasyonu ve Sen’, Meryem Azra Taşdemir ise Faruk Nafiz Çamlıbel’den ‘Allah’a Ismarladık’ şiirlerini seslendirdi.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılım sağlayan gençlere, günün önemi için küçük hediyeler takdim edildi.

Salih ÇİFCİ/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.