Altındağ'da durak önünde rampa yok! Engellilerin kaldırım çilesi sürüyor

Altındağ'da durak önünde rampa yok! Engellilerin kaldırım çilesi sürüyor

Altındağ Anafartalar Çarşısı önüne yapılan yeni kaldırımlar engelli vatandaşları mağdur etti. Otobüs duraklarına geçiş noktalarında rampa yapılmamasına tepki gösteren engelli vatandaşlar “uçarak mı çıkacağız” diyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Anafartalar çarşısı önüne yapılan yeni kaldırımlar engelli vatandaşları mağdur etti. Otobüs duraklarının etrafında, durağa çıkmak için engelli vatandaşların kullanabileceği herhangi bir rampa bulunmuyor.

basliksiz-1.jpg

Otobüs duraklarının önünde olan kaldırımlar yenilendi. Fakat etrafına herhangi bir engelli rampası yapılmaması tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların mağdur olmasına neden oldu. Mağdur olan bir vatandaş çektiği bir video ile sıkıntısını anlattı.

ara.jpg

Yenilenen otobüs durakları ve kaldırımlar engelli vatandaşlar için bir sıkıntıyı daha beraberinde getirdi. Beklediği otobüs durağının önünde herhangi bir engelli kaldırımı rampası bulunmadığını belirten vatandaş, belediyeye çektiği bir video ile isyan etti.

ara2.jpg

ENGELLİ VATANDAŞLAR İSYANDA: UÇARAK MI ÇIKACAĞIZ?

Çektiği bir video ile yaşadığı sıkıntıyı dile getiren yürüme engelli bir vatandaş; ‘’Kaldırımlar yeni yapılmış Başkanımıza teşekkür ederim. Fakat biz buralara nasıl çıkacağız, uçarak mı? Şu yükseklikten, tekerlekli sandalye kullanan bir vatandaşın çıkması imkânsız. Yani hiç olmazsa her durağın önüne bir engelli rampası koyulursa sorun ortadan kalkar biz de mağdur olmayız. Zaten otobüsler kaldırıma hiç yaklaşamıyor halkın sayesinde. Nereden inip çıkacağımıza şaşırdık’’ ifadelerini kullandı.

ara3.jpg

OTOBÜS DURAKLARI MODERN KALDIRIMLAR ÇAĞ DIŞI

Yeni yapılan durakların gayet modern olduğunu söyleyen bir başka vatandaş da, ‘’Duraklar gayet modern olarak yapılmış fakat kaldırımlar burada biraz çağdışı kalmış ve engelli vatandaşlar düşünülmemiş. Çünkü en yakın engelli vatandaşın kaldırıma çıkabileceği yer yaya geçidinin orada. Fakat orada da rampa yok. Sadece kaldırımlar biraz alçak yapılmış o da karşılıklı olarak orantısız bir şekilde yapılmış. Yani engelli bir vatandaşın tek başına desteksiz kaldırıma çıkma imkânı yok. Bu durumda da duraklar modern, kaldırımlar çağ dışı kalmış oluyor. Burada zaten otobüsler vatandaşlardan dolayı durağa tam yanaşamıyor. Eğer ilgili belediye engelli vatandaşları düşünüyorsa bu durakların olduğu yerlere birer rampa koyar’’ dedi.

Sefa Üstüner/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.