Altındağ’da görev teslimi yapıldı

Altındağ’da görev teslimi yapıldı

31 Mart mahalli seçimlerde Altındağ’da aldığı yüzde 47,26 oy ile beş yılın ardından tekrar belediye başkanı olarak seçilen Veysel Tiryaki, başkanlık binasındaki tören ile görevi önceki başkan Asım Balcı’dan devraldı.

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Adaylar, halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti. Beş yılın ardından Altındağ Belediye Başkanlığı için tekrardan aday olan Veysel Tiryaki; gerçekleştirilen seçimde yüzde 47,26 oy alarak birinci oldu ve Altındağ’ın yeni belediye başkanı olarak seçildi. Önceki gün mazbatasını alan Tiryaki, bugün gerçekleşen törenle Asım Balcı’dan görevi resmen devraldı.

5 YIL ÖNCE DEVRETTİĞİ İSİMDEN DEVRALDI

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olan ancak seçimi kazanamayan Veysel Tiryaki, seçimin ardından Altındağ’da seçimi kazanan Asım Balcı’ya Altındağ Belediye Başkanlığı görevini devretmişti. Beş yıl sonra tekrardan Altındağ adayı olan ve seçimi kazanan Tiryaki, beş yıl önce görevi devrettiği Balcı’dan tekrar görevi devraldı. Karşılıklı çiçek hediye edilen tören ile ilgili Asım Balcı şu ifadeleri kullandı:

“Altındağ’da görevi 31 Mart Yerel Seçimleri’nde hemşerilerimizin de teveccühü ile belediye başkanı seçilen Sayın Veysel Tiryaki’ye görevi devrettik. Veysel Tiryaki’ye yeni dönemde başarılar diliyorum. Altındağımız için hayırlı olsun.”

veysel-tiryaki-1.jpg

MAZBATASINI ALDI

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı olarak seçilen Veysel Tiryaki, mazbatasını alarak göreve başladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Konferans Salonu'ndaki mazbata teslim törenine, yeni dönemde göreve başlayacak belediye meclis üyelerinin yanı sıra bazı Altındağlılar da katıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.