Altındağ’da Hıdırellez kutlandı

Altındağ’da Hıdırellez kutlandı

Hamamönü’nde, yazı müjdeleyen ‘Hıdırellez’ coşkusu yaşandı. Düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Altındağ’a bağlı Hamamönü’nde, eski Türklerde halkın bayramı olarak nitelendirilen ve yaz aylarının gelişini müjdeleyen ‘Hıdırellez’ şenliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Orhan Yegin ve Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı katıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar gül ağaçlarına dileklerini yazıp bağlarken, bir yandan da yumurta, balık boyama ve halk oyunları eğlenceleri düzenlendi. Misafirler yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı.

Hıdırellez Şenliği’ne katılan ve gazetemize özel konuşan Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, “Tacettin Sultanın dizi dibinde, Ankara halkımız ile çok güzel güneşli bir Ankara gününde hep birlikte yazı karşılıyoruz” dedi. Yine gazetemize özel konuşan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı ise: “Hıdırellez; birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesidir. Dolayısıyla bizde belediye olarak burada bu programı düzenleyerek, bu kaynaşmaya vesile olmak istedik” şeklinde konuştu.

site-haber-ici1.jpg

HIDIRELLEZ ATEŞİNİN ÜZERİNDEN ATLANDI

Program, birbirinden farklı etkinliklerin bir arada aynı anda yapılmasıyla başladı. Bir taraftan etkinliğe katılan Ankaralılar oyun havaları ve halaylarla eğlenirken, diğer taraftan dilek kâğıtlarını dolduran insanlar, dileklerini gül ağaçlarına bağladı. Şans çarklarında eğlencenin tadını çıkartıp önemli günde şanslarını deneyen vatandaşlar, farklı bir noktada yumurta ve balık boyadı. İkram edilen nohutlu pilav ile karınlarını doyuran Ankaralılar, yakılan Hıdırellez Ateşi’nin üzerinden atlayarak eski Türklerde olduğu gibi yaz aylarının gelişini doyasıya kutladı.

site-haber-ici-2.jpg

“HEP BERABER BAHARI KARŞILIYORUZ”

Altındağ’da düzenlenen Hıdırellez Şenliği’ne katılım sağlayan Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, İlk Sayfa Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan Çam, Hıdırellez Şenliği hakkında: “Çok güzel bir etkinlikti. Altındağ’da bir aradayız. Tacettin Sultanın dizi dibindeyiz. Ankara halkımızın çok güzel bir rağbeti var. Güneşli bir Ankara gününde hep beraber baharı karşılıyoruz. Burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Tabi vatandaşlarımızın bu kadar güzel hizmetlere ulaşmış olması ve onların bu mutluluğunu görmek bizi de ayrı mutlu ediyor” dedi.

site-haber-ici-3.jpg

“TARİHİMİZE VE KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kültürümüzün bir parçası olan Hıdırellez Şenliği’ne ev sahipliği yapan ve duygu, düşüncelerini İlk Sayfa Gazetesi’ne özel paylaşan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Türk tarih ve kültürüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada çok güzel bir hava var. Ankaralı bütün hemşerilerimiz bu tarihi güzel mekâna ve bu etkinliğe gelmiş durumda. Tarihimizin ve kültürümüzün önemli ögelerinden biri Hıdırellez ve yazın gelişini müjdeliyor. Hıdırellez; birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesidir. Dolayısıyla bizde belediye olarak burada bu programı düzenleyerek, bu kaynaşmaya vesile olmak istedik. Hemşerilerimizin keyfini ve tadını çıkarmasını diliyoruz. Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah.”

selva-cam.jpg

YÜZLERCE ANKARALI HAMAMÖNÜ’NDEYDİ

Altındağ’da ki Hıdırellez Şenliği, 7’sinden 70’ine, gencinden yaşlısına ve kadınından erkeğine yüzlerce Ankaralının katılımı ile gerçekleşti. Vatandaşlar, havanın da güzel olması sebebiyle şenliğin tadını çıkardı. Söz konusu Hıdırellez Şenliği’nin hafta sonuna denk gelmesi de katılımı artıran başka bir detay oldu. Hıdırellez Şenliği’ne katılım sağlayan vatandaşlar, şenliği düzenleyenlere teşekkür etti. Şenliğe ailesi beraber gelen bir Ankaralı, “Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Ailemle beraber güzel bir gün geçiriyoruz. Aslında buraya gezmeye gelmiştik. Fakat müziğin sesi bizi buraya çekti. Eşimle ben dilek kâğıdımızı gül ağacına astık. Çocuğumuz boyama yaptı. Çok eğlendik. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.