Altındağ'da yapılaşmaya büyük destek

Altındağ'da yapılaşmaya büyük destek

Altındağ Belediyesi’nden müjde gibi karar… Bölgede inşaat yapan müteahhitler ve vatandaşlardan 2025 yılına kadar hiçbir ücret alınmayacak.

Altındağ’ın yeniden yapılanması için tüm engelleri ortadan kaldıran Altındağ Belediyesi, müjde niteliğinde bir karar aldı. İlçe sınırları içerisindeki bazı mahallelerde, konut yapımı için belediye hizmet bedeli olarak belediyeye ödenen ücretlerin tamamı 2025 yılına kadar alınmayacak.

tiryaki.jpg

“HERKESE HAYIRLI OLSUN”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “İlçemiz sınırları içerisindeki bölgelerde, yapılaşma konusunda parsel hissedarları ile yatırım yapacak firmalara kolaylık sağlamak ve yapılaşma konusundaki talepleri daha çok arttırmak amacıyla bir karar aldık. Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü hizmetlerine karşılık alınacak ücretlerin tamamını 01.01.2025 tarihine kadar almayacağız” dedi.

Kararın herkes için hayırlı olmasını dileyen Başkan Tiryaki “Belediye gelirlerinin önemli kalemlerinden olan bu ücretlerden fedakarlık ederek teşvik konusunda önemli bir adım attık. Altındağ’ın en fazla konutun yapıldığı, kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı ilçe olması için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

fotoo.jpg

KARAR HANGİ MAHALLELERİ KAPSIYOR?

Altındağ Belediye Meclisi tarafından alınan karar, Zübeyde Hanım, Ulubey, Solfasol ve Doğantepe Mahallelerinin tamamını, Örnek ve Gültepe Mahallelerinde “Riskli Alan” olarak ilan edilen alanları, Önder Mahallesinde onaylı imar planında “Konut Alanı” olarak ayrılan parselleri, Başpınar Mahallesini ikiye bölen 1131 Caddesi’nin batısından mahalle sınırına kadar olan bölge ile Feridunçelik- Beşikkaya Mahallelerinin bir kısmını kapsayan “Cinderesi Mevkii Riskli Alan” sınırı içerisindeki ada/parseller ve Altınköy Açık Hava Müzesi arasında kalan 24295, 24296, 24298 ve 24299 adaları kapsıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.