Altındağ’da yerel seçimlere doğru: Asım Balcı’dan 5 yılda 251 proje

Altındağ’da yerel seçimlere doğru: Asım Balcı’dan 5 yılda 251 proje

Yerel seçimlere az bir süre kala gazetemize özel açıklamalarda bulunan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Vatandaşlarımıza vadettiğimiz 90 projenin üzerine çıkarak 251 proje gerçekleştirdik. Yerel seçimlerde nasipse tekrar aday olurum” dedi.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere gidilen yolda adaylar belli olmaya başladı. İlk Sayfa gazetesi olarak, mevcut başkanların geride bıraktıkları 5 yılı ve yeni adayların düşüncelerini vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyoruz.

kutu-foto.jpg

Yerel seçimlere doğru gidilirken, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı doğal aday konumunda bulunuyor. Yerel seçimler öncesi makamında ziyaret ettiğimiz Başkan Balcı, Altındağ’da gerçekleştirilen kentsel dönüşümü, Ankara Kalesi çevre düzenlemelerini ve yapımı devam eden Samanpazarı Meydanı projesini detaylarıyla gazetemize açıkladı.

a2.jpg

TARİHİ BİR PROJE: SAMANPAZARI MEYDANI

Altındağ Belediyesi son dönemlerde kentsel dönüşüm üzerine yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Dikkat çeken çalışmalardan biri de Altındağ Belediyesi binasının yıkılarak yerine yapılması planlanan tarihi Samanpazarı Meydanı projesi oldu.

Samanpazarı Meydanı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Balcı, “Zamanında yapılan Altındağ Belediyesi’ne ait bina vatandaşlar tarafından yoğun eleştiriliyordu. Hamamönü ve Ankara Kalesi’ni birbirinden ayıran bu binayı yıkarak iki tarihi bölgeyi birleştirme kararı aldık. Projeye böyle başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da destekleriyle işi üstlendik. 400 araçlık çok katlı otopark, 15 dönümlük yeşil alan ve kütüphanemiz olacak.

Yol kenarına yapılacak ceplerle turist otobüslerinin de çekilebileceği yeni bir alanı bölgeye kazandıracağız. Bölge esnafımız oraya daha fazla ziyaretçinin gelmesiyle daha çok kazanç sağlayacak. Projemiz 2024’ün ortalarında tamamlanacak” şeklinde konuştu.

a3.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MİLLET BAHÇELERİ ÜZERİNE

Kentsel dönüşüm projelerine ve 5 yılda yapılan hizmetlere değinen Balcı, “Samanpazarı Meydanı, Önder Mahallesi, Türk-İş Blokları, Dışkapı ve Sami Ulus Hastanesi yenileme çalışmaları, Kale ve çevre düzenlemeleri gibi birçok kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdik. Süreçleri vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda, elimizden geldiği kadar iyi yönetmeye çalışıyoruz. Gün içinde yaklaşık 1,5 milyon insanımızın ayak bastığı ilçemizi elimizden geldiğince ayağa kaldırdık.

Belediyemizin imkanlarıyla 40 dönümlük Başpınar Millet Bahçesi’ni ve cumhurbaşkanımızın destekleriyle Başkent Millet Bahçesi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Buna ek olarak Başkent Millet Bahçesi’ne vatandaşlarımızın da rağbet edeceği bir İklim Değişikliği Müzesi yapacağız’’ dedi.

a4.jpg

"7 YÜZME HAVUZU İLE BU ALANDA LİDERİZ"

Göreve başladığı günden bu yana 7 yüzme havuzu yaptıklarını belirten Balcı, “Bu alanda rakipsiziz diyebilirim. Yaklaşık 27 bin kişi bu hizmetimizden faydalandı. Öğrenciler, kadın ve erkeklere özel kurslar açtık, bu kursların tamamı ücretsiz. Seçimden önce 90 vaadimiz vardı, biz bu rakamı aşarak 251 proje bitirdik” şeklinde konuştu.

a1-001.jpg

"NASİPSE ADAYIM"

“Yerel seçimlerde vatandaşlarımızın teveccühü ve büyüklerimizin takdiri ile yol haritamızı çizeceğiz” diyen Balcı, “Cumhur İttifakı ile güzel bir ortaklık kurduk. Tabanda birlikte hareket ediyoruz. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Allah nasip ederse aday olurum” diyerek cümlelerini noktalarken yeni adaylık için de yeşil ışık yaktı.

Kaynak:Mikail Karaman - Göktürk Yılmaz / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.